Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

22 Mrt '04 - + 4 - 0 Sergey Brin en Larry Page, de oprichters van Google op cover van Newsweek


In slechts zes jaar tijd hebben Sergey Brin en Larry Page met een simpel idee een onderneming uit de grond gestampt die meer dan 6 miljard pagina's kan doorzoeken en dit jaar naar de beurs gaat om enkele miljarden dollars op te halen. Newsweek vond het tijd voor een artikel over deze twee heren en plaatste ze op de Cover.

Sergey Brin en Larry Page, de oprichters van Google op cover van NewsweekHet is een cruciaal moment voor Google. De beursgang staat er aan te komen, concurrent MSN heeft het haar belangrijkste levensdoel gemaakt om de grootste en beste zoekmachine te worden en Yahoo gooit Google er uit om haar eigen zoekmachine te kunnen gaan promoten. Al bij al een spannend jaar en dus staan alle ogen op Google gericht.

all eyes on google

In het artikel wordt onder andere op de toekomst en de belangrijkste ontwikkelingen van google ingegaan:


DEEP CONTENT. Searching the Web can yield amazing results, but they're still limited and skewed... "It might take a decade or two to put all the world's information into Google and do things with it. But it's an achievable goal."..

MULTIMEDIA. Google has an Image Search function with almost a billion pictures. Microsoft researchers in China are going full blast to create software that searches through pictures—possibly identifying faces and locations...

PERSONALIZATION. A search engine that knows you're a sports-car buff is more likely to give you auto sites when you query the word Jaguar...

LOCALIZATION. Last week Google introduced its local search, which produces a map when you type in a category (say "restaurants") and a ZIP code. The breakthrough here might come in a marriage of search engines and cell phones.

ARTIFICIAL INTELLIGENCE. "The ultimate goal is to have a computer that has the kind of semantic knowledge that a reference librarian has,"...


Newsweek: All Eyes on Google

> Page 1: It's Good to Be Google
> Page 2: Yahoo's Google buster
> Page 3: Could Google be "Netscaped?"
> Zie voor meer over de oprichters van Google, Sergey Brin en Larry Page, ook de Google-mensen.pagina.nl

> Zie voor meer over de geschiedenis van Google de Google-geschiedenis.pagina.nl
2 Googley reacties!:

coooool

jan () - 27 Februari '05 - 18:05

Je moet er maar opkomen en het dan ook maar even doen. Echt knap.

hans - 18 Juni '07 - 13:22


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->