Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

20 Mrt '04 - + 3 - 1 Man gearresteerd wegens aanklacht afpersing Google


De 32 jarige Michael Anthony Bradley uit Oak View California is gearresteerd op verdenking van het afpersen van Google. Hij eiste $ 100.000 van Google en dreigde anders een programma te maken waarmee hij automatisch clicks zou genereren op de advertenties van Google.


Om zijn dreigement kracht bij te zetten dreigde hij het programma te verkopen aan de "top 100 spammers".

Nadat Google bij de politie een klacht wegens afpersing had gedaan werd Bradley vriendelijk uitgenodigd voor een bezoek aan Google. Wat hij echter niet wist was dat de gehele meeting werd opgenomen. Uit de opnamen bleek dat Bradley tijdens de meeting zelfs grapte "this feels like a blackmail session" en vroeg "Where's my check?". Om het nog gekker te maken bood hij aan gedurende een jaar Google te helpen bij het oplossen van problemen met valse advertenties.

Michael Bradley werd uiteindelijk aangeklaagd voor fraude en bedreiging. Hij is vrijgelaten na het betalen van een Borgsom van $50.000. 8 April moet hij voorkomen.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->