Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

20 Mrt '04 - + 3 - 1 Joodse bezorgdheid over anti-semitische Google resultaten - Jew Watch


Er is onrust ontstaan onder de Joods samenleving over anti-semitische resultaten in Google. Als je zoekt op het trefwoord "Jew", dan krijg je op nummer 1 niet een joodse site maar de anti-joodse "Jew Watch".

Joodse bezorgdheid over anti-semitische Google resultaten - Jew WatchJew Watch is een archiefsite met essays, artikelen en boeken over de volgens de organisatie "internationale Joodse samenzweringen". Je vindt er niet alleen diverse dossiers over bijvoorbeeld de Mossad, maar ook links naar diverse "Jewish Hate Groups". Ook wordt de "Palestijnse zaak" stevig aangekaard met termen als "Jewish Genocides Today and Yesterday".

In een interview in "Jewish Journal" laat David Krane van Google weten onaangenaam verast te zijn, maar dat de resultaten van Google niet manueel aangepast zullen worden. Zo lang een site zich aan de wetten en regels houdt zal Google niet ingrijpen.

Dat roept wel een aantal vragen op aangezien er in bepaalde Europese landen (waaronder Duitsland) strenge wetten tegen anti-semitische groeperingen en ook uitspraken in tekst en woord zijn. Het zou dus kunnen zijn dat Jew Watch in de toekomst in Europa wel gefilterd wordt. Er zijn in het verleden al een 100 tal sites in Google gefilterd die wel in de vs te bekijken waren, maar niet in Europa.

Het is zacht gezegd pijnlijk dat een democratisch systeem, zoals Google dat wil zijn, als resultaten op zo een gevoelig onderwerp een anti-semitische groep naar boven brengt. In het verleden is er al eens vaker ophef geweest over dergelijke zaken. Het ging toen om de resultaten van het trefwoord "Scientology" waarbij de Scientology Church op basis van de DMCA (Direct Millenium Copyright Act) probeerde anti-Scientology sites uit Google verwijderd te krijgen.

Update 7 april 2004: Een Googlebom heeft inmiddels verandering gebracht in de listings. Lees verder op
Anti Semitische zoekresultaten ongedaan gemaakt door Google Bom (Jew Watch case #2)> Google: Jew
> www.jewwatch.com
> www.jewishjournal.com
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->