Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

20 Mrt '04 - + 3 - 1 AOL mag de eerste 1.900.000 Google aandelen kopen


Google's aandelen zijn nog niet te kopen, maar de eerste eigenaar van een bescheiden portie is al bekend: AOL heeft in juni 2002 weten te beklinken recht te hebben op de eerste 1.900.000 Google aandelen.


Met deze claim kan AOL gedurende 5 jaar aandelen van Google kopen ter waarde van in totaal 22 miljoen dollar. (ongeveer 12 dollar per aandeel) AOL mag deze aandelen niet eerder dan 180 dagen na de Google IPO (beursgang van Google) verkopen. De werkelijke waarde van deze aandelen deal is voor AOL nog onbekend omdat het nog niet duidelijk is wat de aandelen na de beursgang van Google waard zullen zijn.

Het feit dat AOL de eerste aandelen Google zal hebben is voor Google van groot belang. Na het dumpen van Google als zoeker voor Yahoo is AOL een van Google's grootste klanten. AOL maakt op dit moment gebruik van Google voor haar portaal site, net zoals het Nederlandse Planet.nl dat doet. Gebruik de zoekmachine op planet.nl maar eens. De kans dat AOL Google in de toekomst zal dumpen is beduidend kleiner als AOL zelf een belang heeft in Google.

De geschatte waarde van Google bij de verwachte beursgang ligt ongeveer tussen de 15 en de 25 miljard dollar.

> news.com.com
3 Googley reacties!:

De geschatte waarde van Google bij de verwachte beursgang ligt ongeveer tussen de 15 en de 25 miljoen dollar.

lijkt me eerder 15 en de 25 MILJARD dollar ;)

M.M. Tercan () - 05 Mei '04 - 12:19

LoL! [edit]miljoen, miljard[/edit] tiss ook zo veel ;-)

Jeroen (link) - 05 Mei '04 - 13:42

dat ziet er goed uit jammer dat ze nog niet te koop zijn anders kon ik ze gebruike voor me school project

terrorkut () - 02 November '05 - 09:21


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->