Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

19 Mrt '04 - + 2 - 2 Weer eens wat anders: Yahoo Weblog


Do you follow Yahoo?? Een goede opener voor een Yahoo Weblog en inderdaad, Yahoo volg ik nog niet echt. (of is het al heel lang niet echt meer..?). Afgelopen week heb ik nog bericht over de Parodie op Yahoo, YaSexHoo!, dus leuk om eens naar collega's te kijken van de andere zoekers.


Weblogs over Google ontstaan er bij bosjes, zie de Google-weblogs.pagina.nl, maar een Weblog over Yahoo is een rariteit. Ik was er in ieder geval nog geen tegen gekomen.

Een klein voorproefje uit de nieuwsselecte van de Yahoo Weblog:
    Yahoo brings cartoons to their Yahooligans
    Yahoo has developed a new effort to make friends with your children: cartoons. They announced yesterday a partnership with DIC Enterainment, developer of children’s programming such as Super Duper Sumos and Insepctor Gadget, to make available much of their over 3,000 hours of content to Yahooligans, Yahoo’s kid-friendly portal.

Yahooligans? Verrek ja, dat was het kids hoekje van Yahoo.

    Yahoo!’s News Search 2.0 Begins Beta Testing
    Yahoo! employees are working their butt’s off.  I’m tellin’ ya, this is the year of the search engines (or maybe it’s the rat?).


Yahoo! News 2.0 beta? Dat klinkt bekend in de oren..! Er valt in ieder geval genoeg te melden over Yahoo blijkt wel. Year of the Search engines zou wel eens kloppen. Revival of the Internet Hype zou ik bijna willen zeggen...

Op dit moment is het Marktaandeel van Yahoo in Nederland vrijwel verwaarloosbaar. In de VS zijn ze echter niet veel kleiner dan Google. Met het dumpen van Google als officiele zoekmachine voor de Yahoo portal heeft Yahoo de hele zoekmachine markt aardig op zijn kop weten zetten en 2004 nu al een interessant jaar gemaakt.


Yahoo parodie


Dat de populariteit van Yahoo ook in Nederland wel eens groter is geweest getuigd de enige echte Nederlandse Good Old Times Yahoo parodie site: Hatchoo!, een creatie van Marc de Hond, de zoon van BN-er Maurice de Hond, die in 1997 haar hoogtijdagen vierde. Last update 18 juli 1999. Jammer.

Misschien dat met het op zijn kop staan van de hele zoekmachine markt zelfs Hatchoo! nieuw leven ingeblazen kan worden. We zullen zien!


> Yahoo Weblog
> Hatchoo
> Google-weblogs.pagina.nl
Al 1 Googley reactie:

wat is yahoo en wat houd het in?

samantha () - 13 September '06 - 15:11


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->