Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

15 Mrt '04 - + 4 - 0 Het Bestuur van de Belangen Vereniging Startpagina Beheerders (BVS)


Afgelopen vrijdagavond werd ik door Peter van den Dongen (voorzitter BVS) gebeld met de vraag of ik plaats wilde nemen in het bestuur van de Belangen Vereniging Startpagina Beheerders (BVS). De secretaris functie was vrij gekomen en de naam van de beheerder van de Google pagina was naar boven komen drijven.


De BVS is een vereniging met ruim 900 leden die is opgericht om, indien nodig, een tegenwicht te kunnen bieden tegen de plannen van Startpagina en om op te komen voor de belangen van de beheerders. De realiteit is dat de BVS vooral samen werkt met Startpagina en met suggesties komt om de Startpagina dochters op allerlei vlakken te verbeteren. Ook worden op initiatief van de bvs nieuwe tools ontwikkeld zoals de "homepages" en in samenwerking met enkele beheerders "ikwilaandacht.nl". Ruim anderhalve jaar geleden ben ook ik lid geworden van de BVS.

Uiteraard heb ik de functie met beide handen aangenomen. Werkzaamheden zullen onder andere worden het versturen van de tweewekelijkse BVS nieuwsbrief en aanwezig zijn bij de maandelijkse vergaderingen met Startpagina zelf. Eens per maand bakkeleien met Bert Wiggers, de directeur van Startpagina, is altijd leuk.

De andere leden van het bestuur ken ik ondertussen ook al enige tijd en daar zitten echt mooie mensen in die het om die reden alleen al mooi maken. Andere excuses zijn de etentjes en de weekendjes 4X4 ;-)

Verder zal ik me er voor gaan inzetten dat de dochters beter in Google gevonden zullen worden. De bekende en grotere Startpagina dochters zijn goed vindbaar, er zijn echter een groot aantal dochters die nog niet terug te vinden zijn door de manier waarop de Startpagina dochters opgebouwd worden. Startpagina dochters worden al vanaf het begin van Startpagina samengesteld met een javascriptje dat Google niet kan lezen. Er zijn allerlei goede redenen om dat javascript te gebruiken, maar er zijn ook allerlei goede redenen om de pagina's beter vindbaar te maken. Een leuke uitdaging; om een van de grootste sites van Nederland te optimaliseren voor de zoekmachines...

Wordt vervolgd....!
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->