Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

08 Mrt '04 - + 5 - 0 Marktaandeel zoekmachine Google groeit in Nederland niet verder


De zoekmachine Google lijkt in Nederland zijn top te hebben bereikt. Met ruim 68% van de gebruikers zit er weinig groei meer in. Google had een half jaar geleden 65 procent en een jaar geleden 51. Meer dan tweederde van de gebruikers kiest inmiddels voor de zoekmachine Google.


De marktverdeling bij het gebruik van zoekmachines:

Google: 68%
Ilse: 17%
MSN: 4%
Altavista: 2%
Lycos: 1%

De afstand tussen de top twee en de overige zoekmachines is nog verder uitgegroeid. Zo zijn de marktaandelen van Altavista en Lycos inmiddels verwaarloosbaar en scoort MSN met slechts 4 procent ook erg laag. Yahoo komt zelfs niet voor in het lijstje. Ook Nederlandse zoekmachines als het Vinden, Vindex en Kobala zijn in het lijstje niet (meer) terug te vinden.

In het onderzoek is ook gekeken naar de naambekendheid van zoekmachines. Google en Ilse bleken ook de grootste naamsbekendheid te hebben. De twee zoekmachines waren bij respectievelijk 97 en 96 procent van de ondervraagden bekend.

Deze gegevens zijn voortgekomen uit een onderzoek naar zoekmachine gebruik onder 1000 mensen.

Bron: Search Engine Monitor
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->