Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

19 Feb '04 - + 4 - 2 Yahoo dumpt Google


Het hing al een tijdje in de lucht: Yahoo heeft in haar zoekmachine Google vervangen door een eigen zoeker.

De afgelopen jaren maakte Yahoo gebruik van de diensten van Google voor de zoekmachine op Yahoo. Nadat Yahoo Altavista, Inktomi en Overture over had genomen viel het te verwachten dat Yahoo op termijn een eigen zoekmachine zou gaan hangen in haar portal. De wijziging komt dan ook niet geheel onverwacht.Wat wel pikant is, dat is dat de wijziging relatief kort voor de verwachte beursgang van Google komt. De laatste maanden proberen allerlei bedrijven te knabbelen aan de dominantie van Google. Zo is ook Microsoft bezig een eigen zoekmachine te ontwikkelen waarmee ze beweren Google te zullen gaan verslaan.

Of dat ook gaat gebeuren zullen we vanzelf wel zien. In ieder geval is de zoekmachine markt vanaf vandaag weer een stuk levendiger geworden.

Nu.nl meld hier verder over:

SUNNYVALE - De Amerikaanse internetonderneming Yahoo heeft een eerste stap gezet richting onafhankelijkheid van de zeer succesvolle zoekmachine van concurrent Google. Yahoo presenteerde woensdag een eigen internetzoekmachine die geleidelijk de software van Google moet vervangen op alle websites van Yahoo. De Amerikaanse website was als eerste aan de beurt.

Zonder ook maar een woord vuil te maken aan Google stak Yahoo de loftrompet over zijn nieuwe technologie. Die is ontwikkeld na de aankoop van Inktomi eind 2002. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van zoektechnologieën, maar wist tot dusver de software van Google niet te evenaren.
2 Googley reacties!:

Ik vind ook dat er meer zoekmachines moeten komen want google vindt niet alles. En dat is toch wel jammer.

Farshad () (link) - 01 Juli '05 - 17:55

IK WIL NU JAHOO

emra () - 30 November '06 - 17:39


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->