Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

16 Feb '04 - + 4 - 1 Google merk van het jaar: Google feeling Lucky


Het Amerikaanse onderzoeksbureau Interbrand heeft Google voor de tweede opeenvolgende keer benoemd tot merk van het jaar.De gegevens komen uit een internetpeiling van het Amerikaanse onderzoeksbureau Interbrand waaraan ruim 4000 mensen uit 85 landen deelnamen. Zij mochten vijf merken noemen die het afgelopen jaar impact op hen hadden gehad. De ondervraagden noemden Google het vaakst.Met als titel "Google Gets Lucky" werd dit aangekondigd op de site van Interbrand. Pikant is dat Interbrand in het bericht op drie verschillende manieren toch wel heel erg dicht in de buurt komt van het schenden van de merkenrechten van Google. Zo wordt in het persbericht een bekertroffee getoond met daarin de bekende Google balletjes en wordt de door Trademarks beschermde slogan "I'm feeling lucky" op parodiewijze gebruikt voor de titel van het bericht "Google Gets Lucky" en verderop met de tussenkop "Global: Feeling Lucky". Ik denk echter dat Google dit wel door de vingers zal zien. ;-)

merk van het jaar

> www.brandchannel.com/features_effect.asp?id=195

De originele balletjes:

Google ballen

Overigens is Google over het algemeen zeer streng als het gaat om het beschermen van haar merknaam. Ik ben ieder geval erg blij met de officiele toestemming van Google om haar merknaam te gebruiken voor de Google.pagina.nl. Voor zover bekend is dit de enige site in Nederland is die deze toestemming van Google gekregen heeft.

> Google Gets Lucky
> www.google.com/permissions/trademarks.html
> Google
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->