Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

15 Dec '03 - + 2 - 2 Google stijgt naar de 3de plaats in top 20 sites van 2003


Google is van de zesde naar de derde plaats gestegen in de top 20 van meest bezochte sites van Nederland van 2003. Dit blijkt uit de jaarlijkse onderzoekgegevens van het Bossche onderzoeksbureau Multiscope.

MSN heeft daarbij de eerste positie van de paginadochters overgenomen. MSN bestaat behalve uit de zoekmachine ook uit de populaire MSN messenger, de Communities en uiteraard Hotmail. De homepage van Startpagina blijkt opvallend genoeg naar een vierde plaats te zakken wat zou kunnen duiden op een steeds verder dalend marktaandeel.

Ook de zoekmachine ilse zakt, maar een vijfde plaats voor deze zoekmachine lijkt toch ook nog niet zo heel erg slecht. Vreemd genoeg ontbreekt nu.nl uit de top10. Volgens gegevens direct verkregen van ilse zelf zou nu.nl met 200.000 bezoekers per dag meer bezoek moeten hebben dan de zoekmachines van ilse 170.000 bezoekers per dag. Marktplaats claimt zelf 430.000 bezoekers te hebben en is op de zevende plaats terug te vinden, gevolgd door Startkabel.

Startkabel lijkt enigszins een vreemde eend in de bijt. Zij stijgt van plaats 22 naar plaats acht terwijl haar eigen tellers aangeven dat ze gemiddeld slechts ongeveer 70.000 bezoekers per dag op de homepage heeft. Het lijkt er op de de groei vooral ingegeven is door de groei van het bezoek van de Startkabel dochters en in mindere mate van de homepage.

Ook opvallend is de stevige groei van RTL van plaats 21 naar plaats 10.

1 - MSN.nl (positie 2002: 2)
2 - Pagina.nl (1)
3 - Google.nl (6)
4 - Startpagina.nl (3)
5 - Ilse.nl (4)
6 - DeTelefoongids.nl (5)
7 - Marktplaats.nl (23)
8 - Startkabel.nl (22)
9 - Planet.nl (9)
10- RTL.nl (21)

De gegevens worden verzameld door middel van een panel van 1500 leden. Dit betekent dus dat het slechts om een geschat marktaandeel gaat en niet om een werkelijk aandeel.

Het persbericht van Multiscope is terug te vinden op de volgende pagina:

> http://www.multiscope.nl/persbericht-volledig.phtml?uniek=20031212124426
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->