Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

08 Aug '03 - + 3 - 1 Nieuw in Google labs: Google Newsalert per mail


Deze stap zat ik op te wachten. Het was een logisch vervolg van de Google News functie om hem, net zoals veel andere knipseldiensten doen, ook per e-mail toegankelijk te maken.

De Google Newsalert functie is nog in beta versie (net zoals Google News zelf overigens) en zal eerst onder Google Labs hangen. Verder lijken er nog een groot aantal dingen te ontbreken die je bij anderen (zoals het Nederlandse Howards Home) wel tegen komt. De functie biedt alleen maar de mogelijkheid een enkel zoekwoord op te geven en daar alles op te ontvangen. Je kunt bijvoorbeeld nog niet selecteren welke media je wel of juist niet uit wilt ontvangen en je kunt nog niet opgeven welke woorden je er eventueel uit wilt filteren. Misschien is dit wel gewoon een nieuw voorbeeld van Google's simpelheid en werkt het met een zo simpele functie net zo goed.

Het blijft spannend of Google deze diensten ook betaaldiensten zal gaan maken zodra ze uit de beta gaan. Hier wordt al enige tijd over gespeculeerd en een nieuwsdienst zoals Google die biedt, heeft zeker commerciele waarde voor het bedrijfsleven dat altijd op zoek is naar marktinfo. Er zijn natuurlijk in de mail mogelijkheden om eventueel met AdWords te werken. Dan ben ik vooral benieuwd naar de clickratio's die per mail worden behaald, aangezien de aard van Google Newsalert is dat je alles doorleest en doorklikt.

Reclame wordt er op dit moment al een beetje gemaakt, door onderaan ieder Newsalert mailtje "Try Google News: http://news.google.com" te plaatsen. Dit lijkt op de Viral Marketing waar Hotmail groot mee is geworden en zal waarschijnlijk vooral bedoeld zijn om te voorkomen dat Google Newsalert juist te veel op Google News zal kannibaliseren.

Erg leuk aan het aanmeldformulier van Google Newsalert is dat er al aangegeven wordt dat de dienst erg handig is om de concurrentie in de gaten te houden: "keeping current on a competitor or industry". Google kijkt met je mee ;)

> http://www.google.com/newsalerts
> http://news.google.com
> http://labs.google.com
Al 1 Googley reactie:

Ik kijk met spanning uit wat voor een nieuwegheden jullie mij te bieden hebben.
Tot nu toe ben ik tevreden over de dingen die van Google zijn
Groet Woodrow

w noordman () - 14 Oktober '06 - 18:08


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->