Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

07 Aug '03 - + 2 - 2 ilse introduceert nieuwe feature


Afgelopen week is er in stilte een nieuwe zoekfunctie aan ilse toegevoegd waarmee je kunt zien wie er naar sites linken. Je vult een url in (bijvoorbeeld http://www.jeroen.com) en ilse doet de rest.

De feature is absoluut niet nieuw; Google, Hotbot, Altavista, etc. hadden hem al, maar toch heeft deze functie een aantal unieke dingen die ik zeker zal gaan waarderen. Zo kun je bijvoorbeeld zien welke Startpagina's linken naar sites. Logisch, Startpagina en ilse werken al jaren samen, maar het is wel een unieke en handige toevoeging die ik eigenlijk wel miste. Andere zoekmachines kunnen door het gebruik van javascript de inhoud van de Startpagina dochters niet indexeren hetgeen de functie in ieder geval zeer uniek maakt.

De eerste resultaten lijken de unieke sites te bevatten waarna ilse vervolgens dan pas de dubbelen doet. Opvallend is dat ilse blijkbaar alle pagina dochters als een site ziet, aangezien die ook bij de dubbelen worden geplaatst. Google ziet bijvoorbeeld de dochters als unieke sites. Bij sites met veel links zul je dus even door moeten klikken voor dit interessantste deel van de nieuwe functie.

Vergelijk maar eens een paar functies:

> www.ilse.nl/searchresults.dbl?search_for=http://www.jeroen.com (133)
> www.google.nl/search?q=link:http://www.jeroen.com (52)
> www.altavista.com/web/results?q=link%3Awww.jeroen.com+-+host%3Ajeroen.com (246)
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->