Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

19 Jun '03 - + 4 - 0 Hot & Nieuw: Google AdSense


In navolging van Google AdWords heeft Google vandaag Google AdSense geļntroduceerd. AdSense kan het beste worden gezien als een soort van Amazon associates program waarbij de kleine site beheerder vanaf nu ook Google's adwords op zijn of haar site kan plaatsen. De opbrengsten van de advertenties worden verdeeld tussen Google en de site beheerder.


De opbrengsten van het programma lijken mij enigszins tegen te vallen. In een van de showcases wordt gesproken van $3000 per maand aan opbrengsten. Met de +/- 30,000 pageviews per dag in het voorbeeld zou dat neerkomen op een gemiddelde CPM (kosten per duizend views) van $ 3,33. Uiteraard wordt het programma gebaseerd op doorkliks, je mag dus niet spreken over CPM maar met $ 3,33 loop ik nog niet echt warm. Voor sommigen zal dit echter toch een welkome aanvulling zijn.

Toch een zeer interessant initiatief en het heeft ook flinke nieuwswaarde heb ik al gezien aan de tientallen artikelen die er nu al over zijn verschenen. Misschien dat ik er ook wel aan mee ga doen, gewoon met een pagina als try-out. ;-)

Lees hier maar eens verder:

> www.google.com/adsense/
> De zeer uitgebreide AdSense faq
> AdSense Showcase: Broadband Wireless Exchange
> AdSense persbericht

Reacties:

> Searchenginewatch.com
> Internetnews.com

Volg de laatste berichten over AdSense via Google News:

> news.google.nl/news?q=adsense
2 Googley reacties!:

Helaas, voorlopig alleen geschikt voor Engelstalige sites:
http://www.mediafact.nl/comments.php?id=..

marco (link) - 29 Juni '03 - 23:53

At last I got the check from Google!!
Of course I am very excited and happy.
Two month ago, I surfed internet and saw Google adsense, I was very interested in it, and then I wanted to have a try, I sent Email to google to apply for an account, two days later, I got the account. (also excited). Then I put Google adsense code in my site according to google, one day later, when I logged in my account, I found I really have 50 cents in my account, wow, was it true? I didn’t have doubt about google adsense now, because I saw money in the account. Of course I still had a bit doubt, because that is just in the account, who knows if they can send me a real check or not?

Time flies, after two month, I really got the check from Google, oh, My God, I couldn’t believe in it, it is really true, and it is just before me.
I like google adsense very much, I think they are the cleverest internet persons; this is really a revolution for internet. Look, now you can also see other websites use almost the same kind of advertisement like google.
I hope that google can get more and more money, and can give the best free search service to internet friends.
To use Google adsense, first you must follow the policy, second you had better make the ads suitable to your websites: for example: color, position and so on

Frank () - 08 Maart '05 - 09:41


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->