Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

12 Jun '03 - + 4 - 1 Google #1 in Wired top 40


google wiredGoogle blijft maar winnen. Afgelopen week nog de Webby Award en nu weer de nummer een van mijn favoriete magazine Wired. (overigens had Wired zelf ook een Webby Award gewonnen!)De beoordeling:> Promise: Google will get you exactly where you want to go on the Web - fast.Opm.: lichtelijk een open deur, maar inderdaad, dat is de perfecte reden om ze op een te zetten.> Challenge: Some regard Google as a public utility and want to regulate it like one.Opm.: Interessant! Iets wat we steeds vaker terug zien in Amerika is de drang om dingen te reguleren. Niet alleen wordt Google daardoor sterk bedreigt, het levert ook steeds meer protesten op. (Zie bijvoorbeeld Google-watch). Ik kom de laatste tijd echter ook steeds meer voorbeelden tegen over hoe Google zelf wordt gebruikt om te protesteren. Wordt vervolgd...De omschrijving in Wired:"What do you get when you combine algorithmic genius with the heart of a purist? The world's best search engine, and the first and only private company named to the Wired 40. (opmerking: geruchten worden steeds sterker dat Google IPO gaat, volgens sommige berichten zelfs nog binnen een maand, wee zullen zien...) Google's algorithms, developed by founders Sergey Brin and Larry Page, define elegance: They rank a page's relevance according to how many others link to it, presenting a simple list of results. Analysts estimate Google will pull in revenue of $600 million in 2003. The site has launched shopping and news pages in the past 12 months, and last February's purchase of Pyra Labs, maker of Blogger software, conferred leadership in weblogs. With footholds in ecommerce and the DIY publishing boom, Google is set to become even more indispensable than it already is."The saga continues...http://www.wired.coml
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->