Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

05 Jun '03 - + 3 - 1 Ilse Primeur!


Nah, het is niet een ECHTE primeur, maar de primeur is dat ik de Ilse-primeurs ga krijgen! Ik ben gister bij Ilse in Amsterdam langs geweest om even gezellig met Paul Molenaar (directeur Ilse) en Bert Wiggers (directeur Startpagina) te koffieen over de Ilse.pagina.nl.

Het was een leuk gesprek en ik krijg vooral goede steun van Ilse. Een van de dingen die ik met de Ilse pagina wil gaan doen is echt alle mogelijkheden te halen uit de zoekmachine. Het thema zal een beetje worden "Ilse is meer.." Ik heb toegezegd gekregen dat een van hun techneuten me daar helemaal bij gaat helpen, want van de buitenkant kun je niet altijd zien wat er uit te halen is. Ook hebben ze me verteld over een aantal dingen waar ze op dit moment mee bezig zijn. Enfin, het was eens leuk kennis te maken...
4 Googley reacties!:

Gisteren een aardige discussie met Google Nederland gehad; was ook leuk (h)

Ben wel benieuwd waar we over een jaar staan met zoekmachine marketing. Ben bang dat Ilse onvoldoende heeft opgelet wat er in de markt gebeurde en voordat ze het door hadden waren ze voorbij gestreefd door Google en MSN. Ik ben inmiddels betrokken bij een groot aantal websites (waaronder een aantal grote jongens) en heb daardoor inzicht in de statistieken. Bij geen van deze websites speelt Ilse nog een rol van betekenis. Jammer, had graag gezien dat een Nederlandse partij een rol van betekenis was blijven spelen.

Vwb de startpagina’s, prachtig systeem en het werkt prima. Jammer dat er op sommige pagina’s van die ego’s zitten waadoor je of niet of nauwelijks een nieuwe pagina kunt beginnen en/of dat ze het gewoon vertikken om je link op te nemen. Er zijn natuurlijk positieve uitzonderingen en met die mensen werk ik dan ook graag samen (prive en zakelijk).

Weet het, ben een beetje aan het zeiken. Tijd om weer op vakantie te gaan (h)

marco (link) - 05 Juni '03 - 20:16

Marco, wederom bedankt voor je reactie! Ik mail veel met andere beheerders en merk dat vooral een ijzersterke argumentatie veel goeds doet bij aanvragen. En natuurlijk lief en aardig zijn ;-)

Over nieuwe pagina’s, ik heb begrepen dat er wekelijks ruim 300 aanvragen worden gedaan waarvan er maar enkele tientallen doorheen komen. Ik denk dat het vooral door de beargumentatie en het huiswerk vooraf komt. Bij mij is tot nu toe maar een aanvraag afgewezen, doordat het al een keer eerder aangevraagd was. (de viral marketing pagina, en volgens Bert Wiggers moest ik die aanvraag gewoon nog een keer doen, nu even geen tijd ;-)) Ik sta er nog steeds van te kijken dat de Google pagina nog vrij was!

Over Ilse: de ilse zoekmachine is eigenlijk altijd een “toevallig” bijproduct geweest van alle andere activiteiten. Tenminste, zo heeft Merien het mij altijd gezegd. Als je nu ook kijkt is dat nog steeds en is Ilse VEEL meer :-) Ilse media is nog steeds de allergrootste content provider van eigen bodem met Ilse.nl, nu.nl, chat.nl en Startpagina samen. Samen goed voor 16 miljoen pageviews per dag! En dat is wat veel mensen vergeten.

De reden waarom Ilse voor weinig bezoek zorgt ligt ook aan het soort sites dat hoog komt te staan en aan de wijze van ranking. Kijk maar naar mijn nedstat teller en je ziet dat ik toch een beetje tevreden ben. En ik heb eigenlijk nog niet eens op ilse geoptimaliseerd!

En ach, het is inderdaad weer tijd voor vakantie! ;-)

j.com (link) - 05 Juni '03 - 23:17

Ik ben nog steeds onder de indruk wat Ilse in Nederland heeft neergezet en ik geloof direct dat ze dagelijks 16 miljoen pageviews hebben. En als je het een beetje goed aanpakt met de startpagina’s dan levert dat zeker een bepaalde traffic op. Ik blijf er echter bij dat Ilse als zoekmachine niet veel meer voorsteld. Zag net in de stats voor j.com dat van de laatste 100 bezoekers er slechts 3 van Ilse komen tegen 24+2+2+1 = 29 van Google. Bijna een factor 10! De startpagina’s doen het inderdaad prima. Wellicht ietwat biased omdat je zelf een aantal startpagina’s hebt :-)

Als je interesse hebt dan kan ik wel eens mijn argumentatie sturen die ik destijds heb ingestuurd voor een e-performance dochterpagina’s. Ik zie namelijk nog steeds weinig echt goede dochterpagina’s mbt de (business) performance van een website. Na veel heen en weer gemail was volgens de “kenners” er teveel overlap met andere dochters. Je zou voor de aardigheid die dochters eens moeten bekijken ;)

Om ook een concreet voorbeeld te geven van ego’s bij startpagina. Naar aanleiding van mijn vakantie in Toscane een maand geleden heb ik een site over agritoerisme in Toscane opgezet (agritoerisme-toscane.nl). Zoals het een (e)-marketeer betaamt, ben ik de site natuurlijk gaan aanmelden bij zoekmachines en directories. De site staat inmiddels erg goed in Google (nog steeds niet opgenomen in Ilse trouwens) en verschillende andere zoekmachines en directories (ook startpagina’s). Maar waar de site absoluut thuis hoort is natuurlijk de toscane dochterpagina. Maar de beheerder besliste negatief. Commentaar was dat er alleen vergelijkbare buitenlandse sites gratis in worden opgenomen!? Beetje naspeuren leerde mij dat de persoon in kwestie tig andere Nederlandstalige portals op het gebied van toscane heeft (waaronder ook commerciele) en waarschijnlijk in de nieuwe site een concurrent ziet. Zo kan ik nog wel een paar voorbeelden geven van slechte ervaringen met startpagina’s.

Gelukkig zijn er overigens ook goede voorbeelden te noemen (o.a. jou startpagina’s waar ik bijv. mediafact heb aangemeld). Wellicht zouden ze bij de startpagina’s wat meer richtlijnen moeten gebruiken zodat er uniformiteit is in welke sites er wel of niet worden opgenomen. Bijv. commerciele sites worden niet gratis opgenomen; niet-commerciele sites worden opgenomen als ze voldoen aan voorwaarden x,y,z.

Oh well, het is bijna weekend. Denk dat ik maar een biertje ga pakken in de kroeg…

marco (link) - 06 Juni '03 - 23:17

hoi allemaal,het is een toffe site met
wedstrijden en verhalen dus kom eens
kijken en laat ook eens een berichtje
achter

katrijn (link) - 27 Maart '05 - 11:38


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->