Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

02 Mei '03 - + 4 - 1 Spam, de tegenaanval


Het klinkt een beetje als de titel van de nieuwste Star Wars film (mei 2004), maar het gaat om een van de grootste plagen van het Internet. Wat de laatste weken echter vrijwel continu in het nieuws begint te komen, zijn grootschalige tegenaanvallen van de slachtoffers. Er zijn inmiddels drie congresleden gekomen met een tweetal wetsvoorstellen die spam tegen moeten gaan, steeds meer Amerikaanse staten komen met anti-spam wetgeving en zelfs Yahoo, Microsoft en AOL zijn gaan samenwerken in de strijd tegen spam door gezamenlijk rechtzaken te gaan voeren en producten tegen spam te ontwikkelen. En ook op E-merce.nl zijn verhitte discussies gaande over Spam. Al deze ontwikkelingen geven eigenlijk de ernst van het probleem aan.

Tegelijkertijd zie je ook steeds meer onheilsberichten over bijvoorbeeld het spammen van mobiele telefoons. We zijn er nog lang niet, maar er begint in ieder geval wat tot leven te komen in de acties tegen mensen die het nodig vinden om mijn mailbox met 150 berichten per dag onbruikbaar te maken. :-(

Een overzicht van de anti-spam acties van de afgelopen weken:

> www.businessweek.com: Slam spam

Op hoop van zegen...
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->