Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

25 Apr '03 - + 2 - 2 Verstoppen voor Zoekmachines


Vandaag is er een artikel van mij op naarvoren.nl gepubliceerd over hoe je kunt voorkomen dat je pagina's gevonden worden door zoekmachines. Het is een zeer laagdrempelig artikel van vijf A4-tjes met vooral zo simpel mogelijk uitgelegd hoe je jouw files kunt beschermen tegen ongewenste openbaring en enge spiders. Het leek me eens leuk artikelen elders te publiceren, en dit is de eerste op die manier. Ben benieuwd naar wat de reacties zullen zijn...

> Lees verder op http://www.naarvoren.nl/artikel/niet_gevonden.html
> Meer over zoekmachines
3 Googley reacties!:

Hoihoi,
Interessant artikel weer, dank je.
En b.v. encrypting in hexadecimaal met javascript ‘unescape’, kunnen zoekmachines en spam-adres-snuffelaars dáár wat mee (of juist niet) zodat gedeeltes in HTML effectief kunnen worden verstopt?
Groetjes, Gert.

Gert () - 01 Mei '03 - 23:25

Hoi Gert, bedankt voor je reactie op het artikel. Mijn antwoord: Nature will find it’s way.. Telkens als je als antispammer een truukje verzint zullen spammers daar ook weer iets op verzinnen. Zodra er genoeg mensen zijn die een javasript unescape gebruiken zullen ze wel weer scripts verzinnen om daar mee om te gaan. Hetzelfde zie je ook met computer viruses, en je mag spam ondertussen ook wel als een virus zien. Persoonlijk kies ik er voor om mijn e-mail adres gewoon vrijwel helemaal niet online te plaatsen, of om mailforms te gebruiken waarin het e-mailadres online niet te zien is en enkel en alleen in het script staat. Ik vind je link tussen het verbergen voor zoekmachines en verbergen voor spamspiders trouwens wel erg goed. Ik denk dat ik dat in toekomstige versies van het artikel nog wel toe ga voegen. Bedankt!

J.com (link) - 05 Mei '03 - 10:48

Hoihoi,
Dank voor je reaktie en dank voor dank.
De java ‘unescape’ methode vond ik ergens op een site die ermee het beveiligen tegen kopiëren van de html broncode promote.
Groetjes, Gert.

Gert () - 10 Mei '03 - 13:38


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->