Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

09 Apr '03 - + 4 - 0 Rick de Leeuw & Boekenballen...


"Waar zijn ze heen, waar zijn ze gebleven, de vrienden voor het leven, ze geven een voor een niet thuis vannacht...."

Heerlijk, het blijft voor mij altijd een puur genot Rick de Leeuw, de vroegere voorman van de Trockener Kecks te zien spreken. De gedachten aan de warme, rauwe en sfeervolle optredens in kleine warme, naar rook en bier riekende cafe's van het Ouderwetse Nederlandse (Rock-) Levenslied. Als hij in Belgie aan "De laatste show" of zelfs een enkele keer "De Papenheimers" (zondag 's avonds, erg goede show trouwens!) mee doet blijft het een beetje een vreemde eend, een Amsterdammer in het hol van de leeuw der Belgen, de BRT, maar vanochtend ouderwets op de Nederlandse TV bij Goedemorgen Nederland was een bijzonder moment.

Hij was er ter presentatie van zijn nieuwe boek, een gedichtenbundel genaamd Planeet Jeugd met teksten die de herinneringen aan de oude optredens weer doen opleven. Rick de Leeuw is weer vaste gast op de boekenballen, maar mijn sterkste herinnering aan een boekenbal is van 1991. Een voor mij zeer bijzondere dag (ik weet nog, ik was verliefd op Ellen ;-)) waarbij natuurlijk Harry Mulisch, die ik ook enorm bewonder, aanwezig was, maar die voor mij vooral herinneringen opwekt van de fabelachtige sneltreinvaart optredens van Bart Chabot, die met een werkelijke Stormvloed en Waterval van woorden de gedichten "God" en "God deel twee" (als ik het me goed kan herinneren ging het over een bij op een toilet ;-)) opvoerde en de optredens van Rick de Leeuw en Rob de Weert van de Trockener Kecks. De Kecks hadden die dag een setting in de stijl van straat-muzikanten, Rob met een akoestische gitaar en Rick met een simpele microfoon zonder ook maar verdere enige "opsmuk". Elvis die speelde met Elvis Costello. Puur en het ging letterlijk door Hart en Ziel.

Ik ben die dag in 1991 per ongeluk ook nog op TV beland bij Sjors Frohlich en Peter Plaisier, waarbij ik mijn mening over Multatuli per ongeluk aan 1 miljoen mensen heb doorgegeven. Ik heb ergens ook nog een foto waar ik samen met Rob de Weert op sta, ook heb ik nog ergens een plectrum van Rob de Weert, het was echt een dag vol herinneringen.

De Kecks zijn er helaas niet meer, "Achter Glas" is helaas alleen nog maar voor de buis... Tsja, "Waar zijn ze gebleven...?" De herinneringen blijven, als vrienden voor het leven.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->