Welkom op de persberichten Startpagina!

Het kan zijn dat je bij het bezoeken van de pagina een aantal vragen krijgt van het hoe en waarom van deze pagina. Ik heb geprobeerd een aantal antwoorden op vragen te vinden:

Het doel van de pagina

"Een interessant startpunt te zijn voor een ieder die bij persberichten betrokken is."

In het kort gezegd is het de bedoeling via diverse links uit te leggen hoe je een persbericht schrijft en verstuurt om zo uiteindelijk een goede relatie met journalisten op te bouwen.

Naar boven

Voor wie is de pagina interessant?

Voor een ieder die bij persberichten betrokken is. Denk aan:

  • Studenten op de diverse communicatieve opleidingen
  • Mensen met kleinere bedrijven die zich externe professionals moeilijk kunnen veroorloven
  • PR mensen die al lang in het vak zitten en die misschien ook meer over het gedrag en de denkwijze van journalisten met betrekking tot persberichten te weten willen komen.
  • Zij die bestookt worden. Stuur het URL maar ter info naar hen die je lastig vallen. ;-)

Ook kan het zijn dat deze pagina interessant is ter aanvulling van de diverse korte en lange opleidingen.

Naar boven

Het lijkt veel, meer dan 15 links over alleen het schrijven van persberichten. Inhoudelijk lijken ze misschien soms ook op elkaar. Ik vind echter dat veel artikelen toch net weer iets andere tips bevatten en zo toch interessant zijn voor vermelding. Zo kun je ook zelf je eigen kritische mening vormen over hoe het nu moet. Bovendien heeft niemand de wijsheid in pacht...

Naar boven

Waarom zoveel Amerikaanse links?

Helaas is het gebleken dat goede Nederlandse informatie (nog) schaars is. Misschien dat ik met de pagina meer mensen kan motiveren hun kennis te delen? Links zijn van harte welkom!

Naar boven

Waarom staan er geen PR bureaus op de pagina?

De pagina bevat geen directe links naar bedrijven die persberichten schrijven en versturen. Dit is heel bewust gedaan aangezien de pagina een niet commercieel doel heeft. Als u een PR bureau zoekt voor het schrijven van een persbericht verwijs ik u via links naar de Public Relations pagina waar zich een uitgebreid overzicht bevindt van bedrijven die u graag helpen.

Naar boven

De e-mail adressen op deze pagina?

De pagina bevat diverse links naar adressen van de media. Gebruik deze adressen bij het versturen van persberichten spaarzaam en kritisch. Het is niet de bedoeling dat je bijvoorbeeld redacties van jongerentijdschriften gaat lastig vallen met niet relevante informatie. Dan zou deze pagina zijn doel voorbij schieten.

De lijst met adressen is natuurlijk niet compleet. Gezien het enorme aantal titels dat beschikbaar is in Nederland is dat ook simpelweg niet haalbaar. Ook de locale titels staan niet vermeld terwijl deze ook vaak zeer de moeite waard zijn. Meer informatie is eenvoudig te vinden via de sites van de uitgeverijen en diverse andere op de pagina vermelde bronnen.

Ook is het NIET de bedoeling deze adressen te gebruik voor SPAM of e-mail marketing doeleinden. Vermelding betekent niet hetzelfde als opt-in. Het is bovendien niet bijster slim de media negatief te beinvloeden over u, uw bedrijf en het gebruik van spam in het algemeen.

Naar boven

Copyrights?

Op basis van de copyrights op databases (technisch bla bla: de pagina is opgebouwd uit een database met links) verleen ik hierbij toestemming voor de overname en het gebruik van de e-mail adressen voor het versturen van persberichten. Gebruik of overname van de adressen voor andere doeleinden kan de bruikbaarheid van deze pagina aantasten en is dus ook niet toegestaan op straffe van 500 euro per overtreding (lees: per gebruikt emailadres).

Naar boven

Altijd, natuurlijk, graag! Het plaatsen van links wordt natuurlijk heel erg gewaardeerd. Links terug plaatsen doe ik graag maar alleen naar sites die passen binnen de inhoud van de pagina. Om de kwaliteit van de pagina te behouden geldt dat ik zeer kritisch ben, maar laat je niet afremmen als je denkt dat het past. Zie hier:

Naar boven

Suggesties?

Er zijn al diverse mensen geweest die hun suggesties hebben gestuurd. Bedankt! Schroom je niet en stuur ook jouw suggesties. Docenten, PR professionals, studenten, journalisten, iedereen mag ze sturen. Zolang ze niet te commercieel zijn is alles wat met persberichten te maken heeft van harte welkom.

Voor suggesties kun je contact opnemen met behulp van dit formulier.

Naar boven

Wie zit er achter de pagina en waarom doet hij dit?

Ik wil hier eigenlijk niet te veel reclame voor mezelf maken. De vraag is echter wel relevant dus heel kort wat over mezelf:

Ik ben Jeroen van de Wiel en heb een opleiding Communicatie als achtergrond. In de afgelopen jaren heb ik als Internet Marketeer gewerkt en veel gepubliceerd op het Internet over onder andere Marketing, Zoekmachines en Virtual Communities. Ik was een artikel voor Jeroen.com aan het schrijven over persberichten als marketing tool en kwam tot de conclusie dat er erg weinig goede informatie over persberichten te vinden was in Nederland. En zo is dus eigenlijk ook het idee geboren deze pagina op te zetten.

Naar boven

Tot slot.....

Doe er uw voordeel mee! Gebruik de pagina goed en leer vooral van de reacties van de journalisten die op de pagina staan. Zij zijn wat mij betreft de beste raadgevers....

Met een vriendelijke groet,

Jeroen van de Wiel
Beheerder persberichten.startpagina.nl

Naar boven