Info over de Persberichten Startpagina

 

### Persbericht ###

Voor onmiddellijke publicatie

Persbericht lanceert Persberichten Startpagina
"handig om zelf te gebruiken en handig voor een ieder ander"

Eindhoven, 20 januari 2003 - Jeroen.com heeft in samenwerking met Startpagina een uitgebreid nieuw informatiepunt over persberichten opgezet. De site, http://persberichten.startpagina.nl, bevat ruim 400 links met alles over het schrijven en versturen van persberichten, adressen van de media en heel erg belangrijk, wat vooral ook niet te doen.

Jeroen van de Wiel over de pagina: "Toen ik een artikel aan het schrijven was over persberichten viel het me op dat het moeilijk was goede en kritische Nederlandse informatie hierover te vinden. Om dat op te lossen wilde ik een Startpagina met vooral zeer praktisch bruikbare informatie maken. Het idee achter de pagina is eigenlijk hetzelfde als het oorspronkelijke idee achter Startpagina: handig om zelf te gebruiken en handig voor een ieder ander."

Om dat te bereiken begeleidt de pagina de bezoeker als het ware door alle stappen van het versturen van persberichten. Zo staan er eerst diverse tips op over hoe je een persbericht moet schrijven, tips over hoe en naar welke adressen je het kunt versturen, op welke sites je de persberichten kunt plaatsen en de momenten waarop je een persbericht kunt samenstellen. Verder is er aandacht besteed aan crisis management en het maken van een "online pressroom".

Journalisten geven hun mening over persberichten
Ook aan journalisten als belangrijke mediapartner is gedacht. Zo vind je er onderzoeken naar hoe journalisten het Internet gebruiken en is er aandacht besteed aan artikelen van de journalisten zelf. Pakkende voorbeelden zijn "How to Annoy & Frustrate" en "Read The Fucking Manual", een artikel van Francisco van Jole en Ruud van der Zande.

De lancering met woord en daad
De lancering van de site is samen gegaan met - hoe kan het ook anders - het versturen van een persbericht. Zo wordt het woord bij de daad gevoegd.

Over Jeroen.com
Jeroen.com is een Consultancy annex Marketing bureau en heeft al diverse verzamelingen van links gepubliceerd zoals de Marketing Startpagina op Start4all (http://marketing.start4all.com) en de Virtual Communities Startpagina (http://virtuelegemeenschappen.startpagina.nl). Op de site http://www.jeroen.com zelf staan inmiddels ruim 600 links over Marketing. Deze site is onlangs genomineerd voor de site van het jaar. Jeroen.com werkt onder andere voor het ministerie van VROM, Het Eindhovens Dagblad en Blauw Research .

Over Startpagina
Startpagina zoekt voor jou en publiceert samen met de bijna 3000 dochterpagina's op http://www.startpagina.nl meer dan 500.000 links. Pagina.nl is onlangs door Multiscope uitgeroepen tot de best bezochte site van Nederland. De persberichten pagina is overigens de 2999ste dochterpagina.

------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen van de Wiel. U kunt bellen naar 06 294 300 20 of e-mailen naar pers @ jeroen.com.

Jeroen.com / Marketing Strategies
Jeroen van de Wiel (Algemeen directeur / Consultant)
Rechtestraat 60
5611 GR Eindhoven
06 294 300 20
www.jeroen.com
pers op jeroen punt com

------------------------------------------------------------------
^ Naar boven


> Persberichten.startpagina.nl
> Over de persberichten pagina
> Naar het artikel over het schrijven van persberichten

> Naar de het persberichten overzicht
> Naar de Homepage van JEROEN.COM