Juridisch

Een onderneming kan niet zonder overheid als het gaat over regelbepaling. Verder verzorgt de overheid ook diverse regelingen en subsidies, interessant om eens in te verdiepen.

Enkele belangijke uitspraken:

Kranten.com mag "deeplinken" Emerce.nl

(Deep-) linken is geen inbreuk op copyrights. De rechter oordeelde over Kranten.com:

"De wijze waarop er door Kranten.com een overzicht wordt gegeven is zorgvuldig en niet in strijd met de in het maatschappelijk verkeer geldende regels".

Dat is een belangrijke uitspraak aangezien er regelmatig bedrijven opduiken die op een onzinnige wijze tegen de aard van het Internet in willen gaan. Zo hebben we hier ooit zelfs een mailtje van de Ster gekregen (we waren vereerd) met het verzoek de links te verwijderen, uiteraard vergezeld met de bekende juridische bedreigingen. Spijtig.

Ministeries

Elektronisch loket van de rechterlijke organisatie www.rechtspraak.nl

Overzicht van de rechtspraak in Nederland, met uitspraken en de complete teksten van landelijke regelingen en reglementen.

Openbaar Ministerie www.openbaarministerie.nl

Het OM is de instantie die in Nederland bepaalt welke verdachten voor de strafrechter komen. De site biedt algemene informatie over het OM, persberichten, rapporten, richtlijnen en andere openbare OM-informatie.

Ministerie van Justitie www.justitie.nl

Wetwegwijzer www.wetwegwijzer.nl

Deze site is bedoeld voor iedereen die te maken krijgt met wetten en alle regels die daarbij horen.

Commissie 'Grondrechten in het digitale tijdperk' www.minbzk.nl/gdt/

Deze commissie zal aan de regering advies uitbrengen over mogelijke aanpassingen van de grondrechten aan de ontwikkelingen in het digitale tijdperk.

Naar boven

Meer over juridische zaken:

Naar boven