De Overheid

Een onderneming kan niet zonder overheid als het gaat over regelbepaling. Verder verzorgt de overheid ook diverse interessante financiële regelingen en subsidies, absoluut de moeite waard om u eens in te verdiepen.

Enkele ministeries

Ministerie van Economische Zaken www.minez.nl

Op deze site biedt het Ministerie van Economische Zaken een grote hoeveelheid informatie over de beleidsterreinen van EZ: ondernemingsklimaat, innovatie, internationaal economisch beleid, marktordening en energie. Senter is een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken.

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen www.minocw.nl

Het OCW zorgt voor diverse subsidies op het gebied van Wetenschap.

Naar boven

Diverse overheid gerelateerde organisaties

Informe www.informe.nl

Informatiedienst van het Ministerie van Economische Zaken voor de elektronische snelweg, multimedia en electronic commerce

Nederland gaat digitaal www.nederlandgaatdigitaal.nl

Weer een activiteit van Informe

De Digitale Delta www.dedigitaledelta.nl

De Digitale Delta is bedoeld als vertrekpunt voor alle informatie over het informatie- en communicatietechnologiebeleid (ICT-beleid) van de Nederlandse overheid. U kunt zich hier op de hoogte stellen van de hoofdlijnen van dat beleid, maar u vindt ook uw weg naar meer gedetailleerde informatie.

Naar boven

Europa

De Europese Unie on-line http://europa.eu.int

Europa wordt steeds belangrijker aangezien steeds meer regelgeving -en dus ook subsidies- hiervandaan zullen gaan komen. De informatiesite van de Europese Unie mag hier dan ook absoluut niet ontbreken.

Naar boven

Overige Overheid

De Belastingdienst www.belastingdienst.nl

Niet iedereens vriend, maar de Belastingdienst heeft wel een uitgebreide site met allerlei regelingen en ja, ja, zelfs voordelen voor ondernemers.

Naar boven

Meer over de overheid:

Naar boven