Shopping Cart Software

Er is werkelijk een wildgroei aan programma's waarmee je op een eenvoudige wijze een online winkel op kunt zetten. Hier een kleine selectie van enkele veelgebruikte programma's.

Voorbeelden van Shoppingsoftware:

Intershop www.intershop.com

Een zeer professioneel en tevens een van de populairste Webshop producten bedoeld voor de grote Webwinkels. (denk aan bol.com) Intershop is een product van Sun Microsystems en wordt onder andere gebruikt door Bertelsmann.

OsCommerce www.OsCommerce.com

Populair software pakket van Open Source E-Commerce Solutions op basis van PHP. Een absolute aanrader voor een ieder die een eenvoudige online winkel wil starten. Het pakket is gratis, redelijk eenvoudig op te zetten en ook goed te onderhouden. Er zitten nog een paar haken en ogen aan het pakket, maar als je het niet al te gek wilt maken is dit de perfecte oplossing. In de boekhandel zijn een aantal boeken te verkrijgen met uitleg over hoe je deze Shopping software op kunt zetten en uiteraard zijn er online fora waar je vragen kunt stellen en oplossingen voor eventuele problemen kunt vinden.

mijnWinkel www.mijnwinkel.nl

MijnWinkel is opgezet door Durk Jan de Bruin, de oprichter van Startpagina.nl. Met de dienst mijnWinkel kunt je snel een eigen winkel (B2C en B2B) op internet opzetten waarin klanten producten kunnen raadplegen en bestellen. Inmiddels hebben ruim 850 bedrijven met een omzet vari‘rend van enkele honderden euro's tot meer dan honderd miljoen per jaar) een account opgezet bij mijnWinkel. Enkele voorbeelden vind je bij www.mijnwinkel.nl/voorbeelden/

Easyshopmaker www.easyshopmaker.nl

Een product van Errel Cooperation Amsterdam U.A. Met deze software kun je snel en eenvoudig een simpele online catalogus aanmaken. Op de site van Easyshopmaker zijn veel voorbeelden te vinden van bestaande webwinkels die gebruik maken van EasyPage/EasyShopMaker Pro.

ICEshop Webshops www.iceshop.nl

Webwinkel software op basis van XML die de koppeling tussen leveranciers en afnemers verzorgt. ICEshop biedt onder andere ook MyStore met de mogelijkheid 10.000 producten te plaatsen. Er zijn bij MyStore ook geen transactiekosten. Een koppelingen naar de internetkassa van Bibit is mogelijk (met ondersteuning van Eurocard/Mastercard, Amex, Visa, RaboDirect, etc.).

Mamut.com www.mamut.com

Het van oorsprong Noorse Mamut.com verspreidt in het eerste kwartaal van 2001 een Nederlandse gratis versie van hun bekroonde pc-software voor het MKB. Met de gratis versie zijn 50 producten op het web te zetten. De software is ook te downloaden via de site www.mamut.com.

Naar boven

Artikelen over Shoppingsoftware:

Websites en webwinkels bouwen www.nrc.nl

Artikel waarin een aantal Webwinkel producten van ondere KPN en Take it Now de revue passeren.

Nadelen van een webshop uit een online database www.easyshopmaker.com

Een artikel van Easyshopmaker (let op: dus niet geheel objectief!) waarin onder andere de beperkende mogelijkheden staan van online databases voor Webwinkels.

Werken aan de winkel www.emerce.nl

Een workshop waarin uitgewerkt wordt hoe u zonder kennis van HTML en voor relatief weinig geld snel een min of meer gestandaardiseerde winkel op het web kunt plaatsen.

Naar boven

Meer over Shopping software:

Naar boven