Permission Marketing

Permission marketing is eigenlijk het omdraaien van de ouderwetse marketing. Was het in de traditionele marketing zo dat je de reclame boodschappen bij de mensen als het ware naar binnen duwde, dan is het met permission marketing zo dat er eerst om toestemming wordt gevraagd om iets te versturen. Voordeel: je hebt ook de werkelijke interesse bij de doelgroep, en in plaats van met hagel te schieten en te hopen je doel te bereiken zit je dus meteen midden in de roos. Permission marketing is eigenlijk One-to-one marketing in zijn meest ultieme vorm.

Artikelen:

Ask For Permission And Keep Your Customers www.tmcnet.com

Uitgebreid artikel dat alle facetten van permission marketing weergeeft zoals bijvoorbeeld hoe u uw organisatie dient op te zetten voor permission marketing.

Misusing Permission www.a-clue.com

Helaas, gegeven toestemming wordt op het Internet maar al te vaak verkeerd geïnterpreteerd of zelfs misbruikt. Dit artikel is een goede waarschuwing voor marketeers die wel aan permission marketing willen doen maar de weg slechts gedeeltelijk bewandelen. Vertrouwen is "the Key"...

Boeken:

Permission Marketing: Turning Strangers Into Friends, and Friends into Customers

Permission Marketing: Turning Strangers Into Friends, and Friends into Customers

De bijbel voor permission marketeers is wel het veelgeprezen boek van Seth Godin. Het boek is een zeer goede bron voor nieuwe ideeën en bevat onder andere showcases van Amazon.com, American Airlines, Bell Atlantic en American Express. Seth Godin is onder andere Vice president van Yahoo.

Naar boven