Lancering 14 Google Startpagina's

 

### Persbericht ###

Voor onmiddellijke publicatie

Lancering 14 Google Startpagina's
"GoogleWhacks, Googlebots, Googlewars en nog veel meer geGoogle en geFroogle..."

Eindhoven, 3 juli 2003 - Google's enorme populariteit heeft nu ook haar plaats gevonden op Startpagina. Jeroen van de Wiel (www.jeroen.com) heeft in samenwerking met Startpagina vandaag de Google Startpagina (google.startpagina.nl) gelanceerd met een zeer uitgebreide eigen Google zoekmachine, 14 kleindochters en meer dan 3000 links over alle facetten van de zoekmachine Google.

google startpagina Zo zijn er bijvoorbeeld meer dan 200 zoektips geplaatst, ruim 200 links over het aanmelden bij Google, enkele tientallen parodieën, cartoons, zeer vreemde talenversies, Google tools, het allerlaatste Google nieuws, Actiegroepen tegen de werelddominantie van Google en nog veel meer leuke links.

Google Startpagina's met ieder hun eigen zoekmachine
Bijzonder aan de 14 Startpagina's zijn de zeer uitgebreide eigen zoekmachines. Iedere pagina heeft zijn eigen versie midden bovenaan de pagina waar thematische op die pagina gerichte zoekfuncties aan toegevoegd zijn. Zo heeft de nieuws pagina (Google) nieuws zoekmachines en is er op de begin pagina een in de wereld nog niet voorkomende mogelijkheid om in Google bijvoorbeeld te zoeken op woningen en vacatures door enkel en alleen een plaatsnaam in te vullen. Ook zijn er diverse handige document zoekers aan toegevoegd. Alles bij elkaar zijn er zo meer dan 400 speciale Google zoekfuncties toegevoegd aan de eigen "Google Pagina Zoekmachines".

Een veertiental kleindochters
De pagina werd tijdens het bouwen zo groot dat er besloten werd de Google Startpagina dochter op te gaan splitsen in zogenaamde "kleindochters". In eerste instantie waren dit er drie, maar uiteindelijk zijn er zo bij de lancering 14 Startpagina's ontstaan.

Google-zoektips.startpagina.nl - Tips voor de googlebeten en het tunen voor de zoekprofs
Een belangrijke pagina tussen alle Google dochters met alle mogelijke tips en functies van Google verzameld. De pagina biedt diverse eenvoudige cursussen en uitleg -met voorbeelden- van de verschillende zogenaamde "operatoren" van Google.

Google-aanmelden.startpagina.nl - Op weg naar de #1 positie
Er wordt nogal wat onzin geschreven over het aanmelden bij Google. Deze pagina haalt de mythes uit de wereld en geeft alle Google tips. Onmisbaar voor hen die hun pagina willen aanmelden.

Google-humor.startpagina.nl - I'm feeling Gay..
Veel Google Humor is al bekend bij de Weblogs. Deze pagina doet er nog eens een paar flinke scheppen boven op met soms volkomen onbekende Cartoons, Parodieën,Games, Googly Bloopers, et cetera, et cetera.

Google-nieuws.startpagina.nl - Iedere minuut weer nieuw Google nieuws
Gericht op journalisten, professionals en hen die gewoon nieuws willen vergaren over Google. Niet alleen nieuws, maar ook bijvoorbeeld Corporate info, persberichten, persmateriaal een klein stukje geschiedenis van Google in de pers.

Google-weblogs.startpagina.nl - Weblogs zijn het einde van Google?
Weblogs zorgen voor serieuze problemen bij Google, maar zijn ook een bron van informatie op soms zelfs een journalistiek niveau. Het belang van Weblogs blijkt uit de overname van Blogger door Google en het waarschijnlijk toevoegen van een speciale blogtab in de toekomst.

Google-tools.startpagina.nl - Van de Gooalerts tot de Google Dance
Inspiratie voor programmeurs die hun eigen Google tool willen ontwikkelen of voor hen die alternatieve functies of verrassende tools willen uitproberen. Wat dacht je van zoeken in Google per e-mail?

Google-hacks.startpagina.nl - De top 10 Google Bestseller van Tara Calishain
Over het populaire "Google Hacks: 100 Industrial-Strength Tips & Tools". De bestseller van Tara Calishain die de New York Times top 10 Business books bereikte. De pagina bevat boekrecensies, biografieën en links over diverse "hacks" die in het boek vermeld staan.

Google-landen.startpagina.nl - Met Google de Wereld om
Een compleet overzicht van alle landen waar je Google zult vinden. De Google zoekmachine van deze pagina biedt de mogelijkheid te zoeken naar sites die alleen uit bijvoorbeeld Belgie komen.

Google-talen.startpagina.nl - Van Klingon, via "GOO.gul" naar Frysk
Gericht op de liefhebbers van de Dikke Van Dale. Niet alleen de talenversies, maar ook de betekenis van Google, Google talenhumor, Google in dialecten en Google zpelling. De zoekmachine van deze pagina biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld in het Italiaans te zoeken naar sites in het Italiaans. Verder zijn handige Google vertaalfuncties aan de zoekmachine toegevoegd.

Google-protesten.startpagina.nl - Actiegroepen tegen de werelddominantie van Google
Dat de populariteit van Google ook bedenkelijke niveaus kan bereiken blijkt uit de actiegroepen tegen de werelddominantie van Google. Zij maken vergelijkingen met de inmiddels onontkoombare macht van Windows en waarschuwen voor de gevaren van Google. De pagina bevat veel Google Privacy informatie, een hot topic.

Google-geschiedenis.startpagina.nl - Google was an accident
Een historisch dossier over de geschiedenis van de zoekmachine. De pagina gaat terug naar de eerste ontmoeting tussen Sergey Brin en Larrry Page op Stanford University in 1995. Daarnaast zijn er leuke anecdotes te vinden uit de beginjaren en de eerste nieuwsgroep bijdrages van de oprichters over het bouwen van Google. De pagina bevat ook een onderdeel met de geschiedenis van zoekmachines in algemene zin zoals de geschiedenis van altavista en de www Wanderer.

Google-mensen.startpagina.nl - Google's Hall of Fame om van te smullen..
Biografieën, eigen homepages, onbekende newsgroup posts uit 1996, scripties, de meest bizarre dingen zijn bovenwater gehaald over Google coryfeeŽn als Sergey Brin, Larry Page en Eric Schmidt. Maar wat dacht je van hoofd eenmansafdeling corporate design Dennis Hwang, die eigenlijk programmeur is maar zorgt voor de leukste speciale gelegenheid logo's van Google. Of wat dacht je van Google's kok, voormalig Greatful Death's chef, Charlie Ayers. Kortom, een pagina om van te smullen.

Google-adwords.startpagina.nl - Het business model van Google..
Pay Per Click advertising is hot, zo hot dat Usability Goeroe Jakob Nielsen er een paar interessante artikelen over heeft geschreven. De Google-adwords pagina geeft alle info over hoe je jouw eigen Pay Per Click campagne in Google op kunt zetten.

Met officiële toestemming uit Amerika
Google staat bekend om haar zeer strikte beleid met betrekking tot het gebruik van haar merknaam en beeldmerk. Er zijn al meerdere sites verdwenen dan wel verzocht hun naam of gehele site aan te passen. Vandaar ook dat voor er aan de Google pagina gebouwd werd eerst officiële toestemming is aangevraagd en ook verkregen voor het gebruik van de naam Google. Dit mede uit respect voor Google en haar merknaam.

Over Jeroen.com
Jeroen.com is een Consultancy annex Internet Marketing bureau en heeft al diverse verzamelingen van links gepubliceerd zoals de Persberichten Startpagina (http://persberichten.startpagina.nl) . Op de site http://www.jeroen.com zelf staan inmiddels ruim 1100 links en ook een zeer uitgebreid gedeelte over zoekmachines. Jeroen.com werkt onder andere voor het ministerie van VROM, Omroepvereniging De Vara, Het Eindhovens Dagblad en Blauw Research .

Over Startpagina
Startpagina zoekt voor jou en publiceert samen met de meer dan 3200 dochterpagina's op http://www.startpagina.nl ruim 500.000 links. Pagina.nl is onlangs door Multiscope uitgeroepen tot de best bezochte site van Nederland.

------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen van de Wiel. U kunt bellen naar 06 294 300 20 of e-mailen naar pers @ jeroen.com.

Jeroen.com / Marketing Strategies
Jeroen van de Wiel (Algemeen directeur / Consultant)
Rechtestraat 60
5611 GR Eindhoven
06 294 300 20
www.jeroen.com
pers @ jeroen.com

------------------------------------------------------------------

http://google.startpagina.nl

http://www.google.nl

------------------------------------------------------------------

^ Naar boven


> Naar de het persberichten overzicht
> Naar de Homepage van JEROEN.COM