startpagina

Startpagina Dochterdag 2003
naar de pagina Madurodam Den Haag, 17 mei 2003
Er zijn een aantal beheerders die ik beloofd heb wat dingen over de Startpagina dochterdag 2003 online en in mijn Weblog te plaatsen, dus hierbij. Dan heb ik misschien zelfs een paar primeurs, want volgens Annemieke van Startpagina was het nog niet zeker of er persberichten over verstuurd zouden worden. Als beheerder van de persberichten.startpagina.nl moest ik daar natuurlijk hobbyhalve even naar informeren.


> Presentatie / opening
> Dochter van het jaar - eerste editie 2003
> Workshops
> Zoekmachine Ilse presentatie
> Startpagina groepsfoto
> Haagsche Harry
> De mensen...


De Startpagina dochterdag 2003 was in Madurodam Den Haag en was eveneens ter viering van het eerste Lustrum van de dochterdagen. Er waren ongeveer 200 aanmeldingen, het exacte aantal deelnemers heb ik niet geteld ;-) maar het was in ieder geval erg druk en gezellig.


naar de pagina Presentatie van Bert en opening Dochterdag 2003
Tijdens de openingspresentatie werd ingegaan op waar Startpagina in de toekomst heen wilde gaan. Denk aan zaken op het gebied van een speciale Breedband Startpagina, ontwikkelingen op het gebied van de PDA, wap, Imode, de Howards Home nieuwsbrief, de overzichten, Startpagina en de Ilse zoekmachine, etc. etc.

Startpagina behaalt inmiddels ruim 8 miljoen pageviews per dag en opvallend daarbij is dat alleen al de prikborden verantwoordelijk zijn voor 1 miljoen pageviews. De prikborden zijn een grote stijger. Verder was Bert erg trots op zijn grafiek met de bezoekersaantallen, ook een mooie stijgende lijn.

Er was ook aandacht voor het eerste Startpagina dochters huwelijk. De twee gelukkigen van de Hockey.startpagina.nl en Leren.startpagina.nl pagina waren niet aanwezig. Die waren aan het genieten van hun Honeymoon.

[naar boven]

naar de pagina Dochter van het jaar - eerste editie 2003
Unicum van deze dochterdag was de eerste verkiezing van de dochter van het jaar. Het was een initiatief van Co scholten van de landbouw en recycling pagina's samen met Startpagina zelf. Er waren door de leden 34 dochters geselecteerd waaruit een tiental echte nominaties zijn gevloeid. Onder andere de: Over de laatste pagina was even in het publiek wat onduidelijkheid over wat het precies inhield, maar de Dogma filmliefhebbers weten genoeg.

Maar nu komt het: De dochter van het jaar was zelf erg jong. Het was tatataaaaataaaraaa... De baby.startpagina.nl

[naar boven]

naar de pagina Workshops
Voor de dochterdag waren een 7-tal workshops beschikbaar:
  • XML: voors en tegens, wat heb je eraan, waarom gebruikt Startpagina het.
  • Cockpit en prikborden: waarvoor en hoe gebruik je ze
  • Dochters van A tot Z: van aanvraag tot dochterpagina, wat wordt er nou precies bedoeld in het
  • contract en de richtlijnen en waarop letten "ze" bij kwaliteitscontrole>
  • Overzichten: de werkwijze, de strategie en de gevolgen
  • Zoekmachines: de opbouw en ranking-methodiek van de ilse zoekmachine, aanmelden bij zoekmachines in het algemeen
  • Howards Home: inside informatie over de nieuwsbrieven vanuit de dochters
  • Commercie/sales: hoe kom je aan een adverteerder en wat spreek je met hem af


[naar boven]

naar de pagina Zoekmachine Ilse presentatie
Als toekomstige beheerder van de ilse.startpagina.nl was ik natuurlijk verplicht naar deze presentatie te gaan.

Wat me zeer aangenaam verraste was de enorme openheid van Nils, die namens Ilse met werkelijk zeer veel openheid meer vertelde over de Ranking van Ilse, de Ilse Spamfilters en de gouden truuks voor de Startpagina dochters om hoger in de resultaten te komen. Erg interessant dus! Er werd zeer precies ingegaan op bijvoorbeeld maximale aantal keywords in je metatags, hoe je in de "ban" kon terechtkomen (oeps, ik moet ergens EEN enkel simpel woordje weg halen..), de methode van zoekwoorden bepalen, de update frequenties en over waar de zoekmachine Ilse in de toekomst heen wil gaan.

Er was ook zeer uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen en ik heb een aantal vermoedens van me bevestigd gekregen. Zo kan ik voor de link popularity pagina ergens de opmerking "waarschijnlijk" verwijderen :-). Voor beheerders van Startpagina zal ik nog wel een klein verslagje maken van mijn aantekeningen, zoals beloofd.

Nils, bedankt voor je openheid, Ilse heeft voor mij op de dochterdag zeker gescoord!

[naar boven]

naar de pagina Startpagina Dochterdag 2003 groepsfoto
De groepsfoto is inmiddels een leuke traditie van de dochterdag geworden. Ieder jaar worden er een tweetal versies van de foto gemaakt. Een gewone foto en een met ieder de handen in de lucht.

Hmm, maar wie was die man nou? Dat wordt waarschijnlijk de dochterdag 2003 anekdote. Wie was die man? Tsja, we waren in Madurodam en de man had beheerder van de 65+ pagina kunnen zijn, maar sprak geloof ik Frans en had een grote fotocamera bij zich?! Enfin, we hebben hem op een gegeven moment zelfs aan zitten moedigen om er bij te komen staan, het is toch leuk, 200 beheerders en een iemand die we helemaal niet kennen en die er eigenlijk niet bij hoort maar er gewoon gezellig bij komt staan. Het zal wel even moeite gaan kosten om die persoon op de foto te gaan vinden, want zoek maar eens tussen die 200 gezichten.

Zodra de foto er is zal ik hem hier online plaatsen. Er is al aangegeven dat hij vrij van publicatierecht zal worden en waarschijnlijk vrijdag met de Startpagina nieuwsbrief beschikbaar wordt.

[naar boven]

naar de pagina De Startpagina borrel & buffet
Na de foto was het belangrijkste gedeelte: de borrel. Er was een theatergroepje en... Er was Haagsche Harry!

[naar boven]

naar de pagina Haagsche Harry en "Stagtpaginadochtahdag 2003"
Een van de verrassingen van de dochterdag was Haagsche Harry die voor de beheerders een herdenkingsplaat had gemaakt. Respect voor Haagsche Harry hoor, die heeft tijdens de borrel een aantal uren lang zitten signeren en voor iedere beheerder een persoonlijke tekening gemaakt. Die moet echt gaar zijn geweest...

Voor mij heeft hij een eigensche "Haagsche Harry Google parodie" gemaakt met de tekst:
    "AS KOEKEL ZAO GOED IS, WAAR HEPPIKTAN'N STAGTPAGINA VOAH NAODAG?"
Geweldig! Heel erg bedankt!

Haagsche Harry

> Bekijk de afbeelding van Haagsche Harry in het groot (140kb)

[naar boven]

naar de pagina De mensen
Het leukste aan de dochterdag vond ik het ontmoeten van al die mensen die ik al kende via de e-mail, de discussiefora op dochters.nl en sommigen zelfs via de telefoon. Ik heb erg veel mensen gesproken, waarvan ik met een aantal vooraf ook al had afgesproken.

Verder was het leuk Jan Willem te hebben gesproken (Jan Willem: "dus jij bent diegene waarvan ik iedere dag wel een paar mailtjes in mijn inbox vindt"), Durk Jan "Duck" de Bruin (Duck: "dus jij bent diegene van wie Jan Willem mij allemaal mailtjes doorstuurt" ;-)) en Doortje (Doortje: "dus jij bent diegene waarvoor ik allemaal lastige contracten (red.: ilse.startpagina.nl;-)) moet samenstellen"). Kortom, erg leuk al die mensen eens in het eggie te hebben gesproken. En oh ja, Niels (Recherche bureaus) sorry dat ik de Ilse pagina wel heb gekregen en Gerrit (e-learning), sorry dat ik je twee weken voor was met de aanvraag van de virtuelegemeenschappen.startpagina.nl.

Verder nog leuk dat ik gesproken heb met e-zines, camping (bedankt voor de lift!), 020, 075, 078 (goede discussie!), slagers, recycling (positieve energie!!), fitness, crisis in iraq, webvertising, internet-nieuws, nieuws, Recherche bureaus, hoe heette dat honderasje nu ook al weer (tosa-inu, bedankt voor je tip Yvonne!) en nog veel meer!

Tot slot:

Iedereen bij Startpagina bedankt voor deze dag!

[naar boven]