startpagina


De Grootste Startpaginadochters
startpagina De Grootste Startpaginadochters
Er zijn een aantal startpagina dochters die er qua omvang werkelijk uit schieten. Deze dochters hebben in sommige gevallen zelfs meer dan 2000 links over één enkel onderwerp. In het geval van de Kranten en de Google startpagina zijn het zelfs waarschijnlijk meer dan 4000 links. Kortom, tijd om eens te kijken naar de echte mastodonten onder de dochters.

[naar Startpagina]


kranten Kranten Startpagina - 38 (klein-) dochters (tip!)
De kranten startpagina wordt beheerd door Peter van den Dongen. De kranten pagina is met absolute stip de grootste aller startpagina dochters. De dochter bestaat maar liefst uit 38 pagina's met ieder minimaal 75, maar vaak veel meer, links over kranten in alle uithoeken van de wereld.

Enkele voorbeelden: Maar er zijn ook meer thematische kranten dochters: Wat ik erg goed vind aan deze dochters is dat ze ook echt het nieuws volgen. Is er in een regio iets ernstigs aan de hand? Dan verschijnt er een dochter over.

[naar kranten.startpagina.nl] [naar boven]


google Google Startpagina - 19 (klein-) dochters (tip!)
De Google startpagina wordt beheerd door Jeroen van de Wiel. De Google pagina was ooit de grootste startpagina dochter, maar is inmiddels voorbij gestreefd door de kranten startpagina. De dochter bestaat maar liefst uit 19 pagina's met gemiddeld 150 tot 200 links over alle mogelijke onderdelen van Google.

Enkele voorbeelden: En over de belangrijkste Google tools: Een in mijn ogen speciale dochter is de Google protesten pagina welke een zeer kritische blik op Google poogt te geven. Wanneer men zo'n verzameling links over een onderwerp verzamelt dan mag men niet enkel positief zijn maar dient men ook de mindere kanten te tonen.

[naar google.startpagina.nl] [naar boven]


5 sterren hotels 5 Sterren Hotels Startpagina - 10 kleindochters (tip!)
Hoe groot kan een zeer klein onderwerp zijn? Ik bedoel, wie houdt zich nu bezig met 5 sterren hotels?! En hoeveel zijn er daarvan in de wereld dat je er ook een speciale pagina over kunt maken, laat staan 10! En nog vreemder, wie brengt ze allemaal in kaart?!

De 5 sterren Hotels startpaginadochters worden onderhouden door Patrick van Zundert. Blijkbaar heeft Patrick een speciale voorliefde voor goede hotels over de hele wereld.

Enkele voorbeelden: Zou hij ze ook allemaal bezocht hebben? ;)

[naar hotel-5sterren.startpagina.nl] [naar boven]


amsterdam startpagina Amsterdam Startpagina - 13 kleindochters (tip!)
De Amsterdam startpagina wordt beheerd door Rogier van Willigen. De Amsterdam pagina is (misschien wel logisch) de grootste regionale startpagina dochter. De dochter bestaat maar liefst uit 13 pagina's met ieder minimaal 75, maar vaak meer, links voor bewoners en bezoekers van Amsterdam en haar regio.

Enkele voorbeelden: Een van mijn favorieten is de Vondelpark startpagina, beheerd door Fleur Rutten.

Kijk ook eens bij de andere grote steden: Rotterdam, Utrecht, Nijmegen, Eindhoven en Groningen.

[naar amsterdam.startpagina.nl] [naar boven]

Meer over de Startpagina dochters:

Kopieeren zonder toestemming vooraf is niet toegestaan, linken natuurlijk wel.
(Plaats een link, mail even en dan krijg je een link terug :-)