Web Site Awards

Awards zijn met name van belang om te volgen aangezien ze zeer bruikbaar zijn om de laatste ontwikkelingen te spotten en bij te houden. Ook het deelnemen aan een wedstrijd kan zo zijn vruchten afwerpen. Het kan je veel gratis publiciteit opleveren, de uitreikingen zijn leuk om te netwerken en het geeft toch een beetje extra aanzien. Hierbij dan ook een aantal interessante vermeldingen.

Enkele Nederlandse prijzen

De Broos van Erp Prijs www.broosvanerp.nl

Een prestigieuze stimulatie-prijs voor Internet ondernemingen van het ministerie van Economische zaken. Met een beloning van 45.000 euro voor de winnaar.

De Vosko Trofee www.vosko.nl

De Vosko Trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon die het afgelopen jaar vernieuwend én succesvol is geweest op het gebied van internet.

Spin Awards www.spinawards.nl

De Spin Awards zijn er mede opgericht om de bureaus en adverteerders aan te sporen om creatieve online reclamecampagnes te ontwikkelen. Met categorieën als de beste Website, de beste Banner, Online Advertising & Marketing en E-mailmarketing.

AD Web Award www.ad.nl

Goede internet- initiatieven en -activiteiten verdienen steun. En wat is er bijna net zo leuk als prijzen winnen? Prijzen weggeven! Daarom heeft het Algemeen Dagblad een nieuwe prijs in het leven geroepen: de AD Web Award.

Naar boven

Enkele Amerikaanse prijzen

The Tenagra Awards awards.tenagra.com

Een zeer belangrijke Amerikaanse prijs. Tenagra is een van de meest vooraanstaande Internet Marketing bureaus en heeft al reeds in 1994 deze prijs in het leven geroepen. De prijs wordt toch wel gezien als een van de hoogste Amerikaanse waarderingen voor Internet Marketeers.

The WebAward Competition www.webaward.org

Een prijs van de Web marketing Association waarbij de genomineerden moeten concurreren binnen hun eigen branche.

Golden Web Awards www.goldenwebawards.com

Een prijs van The International Association of Web Masters and Designers.

The Webby Awards www.webbyawards.com

Tijdens de presentatie van de winnaars hebben zij de mogelijkheid de beruchte "five word speeches" te houden. De site is echt de moeite waard vanwege de vele voorbeelden van goede sites, netjes per categorie / branche verdeeld.

World Best Websites www.worldbestwebsites.com

Meer een portal a la Yahoo maar met zeer veel noemenswaardige sites. Ze willen een overzicht tonen met de "best practices" in Internet Web Design. De site zelf heeft ook een "Hall of Fame".

The IP Top Awards www.iptop.com

Een Europese prijs voor de beste content site. Het jury rapport geeft de content verschaffers een duidelijk beeld van hun sterktes en zwaktes ten opzichte van hun concurrentie.

Cool Site of the Day www.coolsiteoftheday.com

Niet een zo serieuze award als de voorgaande, maar wel leuk.

Naar boven

In de pers:

Win een award! www.emerce.nl

Het goede nieuws: er zijn nog veel meer prijzen te winnen. Bij een bibberende internet-economie en schommelende koersen moet er toch iets te juichen blijven, zo is de gedachte bij veel bedrijven en instellingen. Het antwoord: prijzen uitdelen.

WilsonWeb www.wilsonweb.com

Dit bedrijf lijkt ze wel te verzamelen. Op WilsonWeb staat een imposant lijstje van alle gewonnen prijzen. En terecht!

Naar boven

Meer Awards:

Naar boven