startpagina

De Toekomst van Startpagina
naar de pagina Een blik in de glazen bol...
In een virtuele wereld die snel om ons heen lijkt te veranderen, lijkt Startpagina al die tijd het minst veranderd. Misschien wel als een rots in de branding. Zo lijken de vormgeving, look en feel en de basisopzet allemaal nauwelijks veranderd. Niets is echter minder waar. Alleen al de Stormachtige groei van het aantal dochterpagina's en het gebruik van de prikborden (meer dan 1 miljoen pageviews per dag) geven een aantal van de grote veranderingen van de afgelopen jaren aan.

En er staat ons echter nog veel meer te wachten...

naar de pagina Startpagina Breedband
Internet is een dynamische wereld, en wordt in letterlijke zin alleen maar dynamischer. Door Breedband internet zie je bijvoorbeeld dat online gaming een steeds snellere vlucht neemt en dat ook de online nieuwsvoorziening begint te veranderen. Denk aan online nieuwsvideos. Ook Startpagina zal in deze ontwikkelingen meegaan door het bieden van andere versies voor de verschillende gebruikers. Startpagina Breedband dus!

[naar boven]

naar de pagina Startpagina Overzichten
In het zoeken van mogelijke commerciele modellen voor Startpagina lijkt dit een van de belangrijkste ontwikkelingen. Startpagina genereert een enorme hoeveelheid verkeer dagelijks en heeft ook een negental mensen in dienst die ook willen eten. De overzichten zijn eigenlijk een soort van klonen van dochterpagina's met vooral gesponsorde links en links naar de gerelateerde dochterpagina's. Voorbeelden zijn de vakantie.overzicht.nl en de makelaars.overzicht.nl .

[naar boven]

naar de pagina Startpagina Wireless
Een ontwikkeling die vooral nog erg ontduidelijk is. Waar gaan we geen? Wordt het WAP, I-mode, Palm, misschien wel iets heel anders? Er zijn een aantal wireless applicaties die al een grote aanhang hebben en Startpagina experimenteert hier dan ook mee. Zo zijn er al Wap, palm en i-mode versies van Startpagina.nl en wordt er op dit moment gekeken naar speciale wireless Startpagina dochterpaginaversies. Een interessante ontwikkeling die ik misschien met de Google.startpagina.nl ook wel ga volgen. Wordt vervolgd...

[naar boven]

naar de pagina Startpagina Virtuele Gemeenschappen
Persoonlijk vind ik dit erg interessant vanwege mijn achtergrond met Virtuele Gemeenschappen. Eigenlijk wordt er bij Startpagina al jaren over dit thema gesproken en is de groep ruim 1000 Startpagina dochter beheerders op zichzelf ook al een Virtuele Gemeenschap.

Er zijn echter een tweetal ontwikkelingen die de "Startpagina Virtuele Gemeenschap" in een sneltreinvaart dichterbij brengen. De eerste is de enorme groei van het gebruik van de prikborden. Er worden inmiddels ruim 1 miljoen pageviews per dag geteld en dit groeit alleen maar steeds harder. Een tweede ontwikkeling is samen te vatten als de Nieuwsbrieven in samenwerking met Howards Home. Nieuwsbrieven zijn cruciaal voor Community vorming dus ik ben erg benieuwd naar hoe dit uit gaat pakken. Wordt eveneens vervolgd...

[naar boven]

Kopieeren zonder toestemming vooraf is niet toegestaan, linken natuurlijk wel.
(Plaats een link, mail even en dan krijg je een link terug :-)