startpagina

SWOT analyse Startpagina.nl
Naar Startpagina Startpagina en haar kansen
Een SWOT analyse (SWOT staat voor "Strengths, Weakness, Oppertunities & Threats" ofwel sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen) is een instrument om te bepalen waar een bedrijf of product in de markt staat en hoe haar toekomst er uit kan zien.

SWOT analyse Startpagina.nl:
[naar Startpagina.nl]

naar de pagina De Sterktes van Startpagina.nl

 • Speelt in op een zeer duidelijk aanwezige behoefte.
 • Maakt haar beloftes (wij zoeken voor jou) over het algemeen ook waar.
 • De grootste van Nederland zijn levert Startpagina eveneens een sterke marktpositie op die goed gebruikt kan worden om adverteerders binnen te halen.
 • De concurrentie heeft tot nu toe in vergelijking nauwelijks enige positie weten te verkrijgen. Cloonen van Startpagina blijven ontstaan en verdwijnen, echter, geen van hen heeft een marktaandeel bereikt dat boven de 2% (=marktaandeel homepage startkabel.nl) van dat van Startpagina.nl uit kwam. De homepage van de grootste concurrent Startkabel haalt tussen de 100.000 en 200.000 bezoekers per dag terwijl de homepage van Startpagina inmiddels richting de 3.500.000 per dag gaat.
 • Doordat zeer veel mensen Startpagina.nl ingesteld hebben als Startpagina levert dit een stabiele positie qua bezoek op.
 • Ondersteund door een grote achterban van zeer gemotiveerde vrijwilligers. Een dochter op Startpagina levert je direct een groot aantal bezoekers op.
 • Professionele aanpak door onder andere de "Belangen Vereniging van Startpagina Beheerders" (BVS) en de strikte kwaliteits afspraken en controle. Zo zijn er de contracten en huis- en spelregels mbt de vrijwilligers.
[naar boven]

naar de pagina De Zwaktes van Startpagina.nl

 • Het "Hoge bomen" effect: De grootste zijn levert in Nederland ook altijd kritiek op.
 • Startpagina maakt onderdeel uit van de ilse media groep en is ge├»ntegreerd in de ilse zoekmachine. Het marktaandeel van deze zoekmachine is echter al jaren tanend wat een druk op startpagina kan leggen.
 • Het concept van Startpagina heeft sinds haar introductie vijf jaar geleden ogenschijnlijk weinig innovatie ondergaan. Misschien maar goed ook: "never fix a working car".
[naar boven]

naar de pagina Kansen voor Startpagina.nl

 • Juist de markt van tekstlink advertenties maakt op dit moment een grote groei door. Startpagina's business model is hier voor een groot gedeelte op gestoeld.
 • De dochters staan over het algemeen erg goed in Google (vaak top 3 vermelding) hetgeen ze aanzienlijke bezoekers aantallen oplevert. Echter, de vermelding is slechts met een trefwoord. De Startpagina's blijken door het gebruik van javascripts namelijk grotendeels niet geindexeerd te kunnen worden. Indien de pagina's verbeterd zouden worden voor opname in Google zou dit in algemene zin een aanzienlijke stijging van het bezoek op kunnen leveren.
[naar boven]

naar de pagina Bedreigingen voor Startpagina.nl

 • De noodzakelijke verdere vercommercialisering (onder andere met de overzichten) kan leiden tot nieuwe wrijvingen met de vrijwilligers die dochter pagina's beheren.
 • Overal blijven Cloonen van Startpagina ontstaan, echter, geen van hen heeft tot nu toe een marktaandeel bereikt dat boven de 2% van dat van Startpagina uit kwam. Het is in Internetland echter meerdere malen gebeurd dat concurrentie uit onverwachte hoek toch ineens binnen een jaar de ogenschijnlijk verdeelde markt volledig op zijn kop zette. Oplettendheid blijft geboden.
 • Startpagina heeft nooit voet aan wal kunnen zetten in het buitenland. Dit levert nog steeds kansen op voor de concurrentie.
[naar boven]

Meer startpagina's in het beheer van Jeroen.com:

Speciale Zoekmachine Startpagina's:

Kopieeren zonder toestemming vooraf is niet toegestaan, linken natuurlijk wel.
(Plaats een link, mail even en dan krijg je een link terug :-)