Startpagina Amerika

startpaginaGoogle startpagina Amerikaanse Startpagina's
Startpagina's in Amerika zijn een totaal ander fenomeen dan wat wij kennen en veel gebruiken. Wij gebruiken de Startpagina's, Startkabels, Boogolinks, klikwijzers et cetera. Al deze Nederlandse pagina's worden gekenmerkt door een enkele pagina met daarop een grote lijst van vaak enkele honderden links.

In Amerika daarentegen gebruiken de mensen over het algemeen zogenaamde "Directories". Dit zijn over het algemeen grote gerubriceerde linkoverzichten met telkens per thematische subpagina een overzicht van links met een korte omschrijving. Iedere pagina in een rubriek bevat over het algemeen 10 tot +/- 80 links.

De belangrijkste Amerikaanse Startpagina's

> DMOZ
> Yahoo
> Zeal
> Diverse Amerikaanse Startpagina's
> Meer lezen...


[naar Startpagina.nl]


DMOZ.org DMOZ.org / Open Directory Project
DMOZ, ook wel de Open Directory Project genoemd, is de grootste en meest actieve directory ter wereld. Bij elkaar zorgen ruim 60.000 redacteuren voor inmiddels ruim 4 miljoen toegevoegde sites. Aanmelden bij deze direcory is gratis, kan erg lang duren en toevoeging is alles behalve zeker.

De directory is extreem belangrijk voor hen die in de zoekmachines willen komen. De data wordt gebruikt voor ten minste 350 zoekmachines waaronder de grootste zoals Google, Yahoo, Netscape en zelfs onze eigen zoekmachine ilse.

DMOZ is dan wel een volledig vrijwillig gedreven organisatie maar is toch zeer professioneel opgezet. Er zijn zeer strikte qualiteitssystemen die goed aangehouden worden. Ook het Forum van DMOZ is zeer levendig.

Er is ook een Nederlandse afdeling van DMOZ die steeds actiever begint te worden. Alles zijn er in de Nederlandse afdeling inmiddels bijna 70.000 sites gereviewed en toegevoegd. Bij iedere 10.000 nieuwe sites wordt er door de Nederlandse afdeling een etentje gehouden. Groeiend, en steeds leuker.

dmoz open directory project

> www.dmoz.org
> Aanmelden dmoz

[naar dmoz.org] [naar boven]


Yahoo Yahoo
De Yahoo directory wordt gezien als de grote nummer twee. Tot 2002 was aanmelden in deze directory gratis. Helaas moet men tegenwoordig betalen voor toevoeging.

Over het belang van de Yahoo Startpagina of directory voor een betere positie in de zoekmachines is geen absolute duidelijkheid. Over het algemeen wordt gesteld dat een vermelding in de Yahoo directory hetzelfde effect heeft als een link op iedere andere pagina met een zelfde waardering. Wil je echter persé in de zoekresultaten van de zoekmachine Yahoo beter vermeld staan dan kan het wel helpen.

Tot nu toe heb ik zelf geen ervaring met de Yahoo Directory omdat ik de prijs / resultaat verhouding van een vermelding niet voldoende vond. Ik ben op dit moment echter bezig met een wereldwijd project die wel toegevoegd dient te worden in de Yahoo Startpagina / directory structuur. Zodra ik meer ervaringen heb zal ik deze toevoegen.

Yahoo Startpagina

> www.yahoo.com


[naar Yahoo] [naar boven]


Zeal Zeal
Zeal is in Nederland eigenlijk vrij onbekend. Zeal is de gratis directory voor niet commerciele sites en is eigendom van Looksmart. Eigenlijk is Zeal meer een gratis achterdeurtje om in Looksmart te komen aangezien je voor de Looksmart Directory per click moet betalen. Zeal werd (!!) gebruikt door de zoekmachine van MSN. Per januari 2004 is echter dit contract verbroken.

Om toegevoegd te worden dien je eerst zelf editor te worden. Je moet dan een "examen" doen met 20 vragen. Een leuk spelletje waar je wel ongeveer 20 tot 30 minuten mee zoet bent. Verder krijg je naarmate je meer sites toe voegt meer punten en hoe meer punten, hoe hoger de categorieën zijn waar je sites mag toevoegen.

Zeal looksmart

> www.zeal.com
> www.looksmart.com
> Gratis aanmelden


[naar Zeal] [naar boven]


dmoz Diverse Amerikaanse Startpagina's
Het aantal initiatieven in Amerika is net zoals in Nederland erg groot. Een kleine selectie:

WWW Virtual Library> WWW Virtual Library

start4all > www.start4all.com

goguide > www.GoGuides.org

skaffe > www.skaffe.com

joeant > www.joeant.com

gimpsy > www.gimpsy.com

AllExperts > www.AllExperts.com

AllExperts > www.Business.com

Jayde > www.Jayde.com

[naar boven]


DMOZ.org Overzichten van Startpagina's in Amerika:
Zoals gezegd is er een ongekend groot aantal Amerikaanse Startpagina's. Meer links kun je onder andere vinden in de Google Directory:

> directory.google.com: Directories/Volunteer-Edited/
> directory.google.com: Directories


Amerika Startpagina:

> Amerika.startpagina.nl


[naar dmoz.org] [naar boven]

Meer startpagina's in het beheer van Jeroen.com:

Speciale Zoekmachine Startpagina's:

Kopieeren zonder toestemming vooraf is niet toegestaan, linken natuurlijk wel.
(Plaats een link, mail even en dan krijg je een link terug :-)