startpagina


Dossier Startpagina
Startpagina 5 jaar - jubileum boek Startpagina 5 jaar - jubileum boek
Ter ere van het vijf jaar bestaan van Startpagina is er een speciaal boek uitgebracht. Het boek bestond uit de geschiedenis van Startpagina, een min of meer kunstzinnige fotoreportage, veertien interviews met beheerders van Startpagina's en een klein overzicht van het personeel van Startpagina.

[naar Startpagina.nl]


Startpagina 5 jaar - boek Het interview met Jeroen van de Wiel uit het boek
Naast een groot aantal foto's waren in het boek ook een veertiental interviews met beheerders van Startpagina's. Beheerders van bijvoorbeeld de fetish pagina, de 075 pagina en de Google pagina. En die beheer ik nu toevallig ;-).

jeroen van de wielWie: Jeroen van de Wiel (29)

Wat:
  google.startpagina.nl
  ilse.startpagina.nl
  link-popularity.startpagina.nl
  persberichten.startpagina.nl
  virtuelegemeenschappen.startpagina.nl
  communities-of-practice.startpagina.nl
  wijsheid.startpagina.nl
Wanneer: Sinds voorjaar 2000, in piektijden bijna 20 uur per week

Waarom: Het is allemaal begonnen met virtuelegemeenschappen.startpagina.nl. Ik bouwde communities en merkte dat daarover nog weinig bekend was. Toen heb ik links verzameld en mijn eerste startpagina gebouwd. Er was veel vraag naar heldere informatie. Ook de pagina over persberichten heeft vooral een educatief doel. Veel journalisten hebben hier positief op gereageerd. Mijn nieuwste project is de google.startpagina. Daarvoor moest ik eerst officieel toestemming krijgen van Google. Ik ben natuurlijk heel trots dat ik dat voor elkaar heb gekregen. Toen ik met het plan kwam, begreep niet iedereen wat je op de google.pagina zou kunnen vinden. Maar er zijn ongelooflijk veel sites met zoektips, tools, parodieŽn, nieuws, en ook actiegroepen tegen de werelddominantie van Google. Binnenkort komt er trouwens ook een ilse.startpagina.

Winst: Tot nu toe heb ik vrijwel niets direct verdiend aan mijn startpagina's. Ik plaatste slechts een bannertje, en doe bijvoorbeeld nog niet aan gesponsorde links. Als de google.pagina echt heel hard gaat lopen, ga ik misschien toch wel de bannerposities verkopen. Het is in ieder geval vooraf nooit de bedoeling geweest er geld mee te verdienen. Indirect heb ik er wel leuke opdrachten mee binnengehaald voor mijn eigen bedrijf. Je wordt mede dankzij die startpagina's steeds meer gezien als een autoriteit en als je het zo bekijkt, levert het dus wel iets op. Eigenlijk vind ik dat een veel 'edeler' manier om geld te verdienen met je startpagina.

Weetje: Om alle 3000 links op de google.pagina en de kleindochters te testen ben ik drie dagen aan het klikken geweest.

Web-gek: Kun je wel stellen. Internet is echt geweldig. Ik ben vanaf 1994 on line. Het web is mijn werk en mijn grote hobby. Als je een site bouwt, komen communities tot leven. Actie, reactie, creatie. Ooit wou ik eigenlijk naar de kunstacademie, maar met het bouwen van mijn websites heb ik een eigen manier gevonden om te creëren.

Bron: Startpagina jubileum boek

Meer startpagina's in het beheer van Jeroen.com:

Speciale Zoekmachine Startpagina's:

Kopieeren zonder toestemming vooraf is niet toegestaan, linken natuurlijk wel.
(Plaats een link, mail even en dan krijg je een link terug :-)