startpagina


Startpagina's Jeroen.com
Google Weblogs Google-weblogs.startpagina.nl
google weblogs startpaginaEen kleindochter van de Google pagina. Google-weblogs pagina biedt inmiddels meer dan 130 links naar ondere andere enkele tientallen Weblogs die over Google en Zoekmachines gaan.

Google Weblogs als nieuwsbron
Naast dat de Weblogs een gigantische bron zijn van Google nieuws bevatten ze ook veel minder journalistieke feiten zoals Google geruchten, Google hoaxes, Google conspiracy theorieen en Google roddels. Een interessante bron om te volgen wat er allemaal leeft in de Google wereld.

Weblogs, het einde van Google?
Weblogs zijn niet alleen van journalistiek belang. Door de wijze waarop ze nieuws en links verspreiden beinvloeden ze ook de linkstructuur van het internet in sterke mate. Doordat Google's ranking, de Pagerank, bepaald wordt door de linkstructuur worden Weblogs soms ook wel de grootste bedreiging voor Google genoemd.

Google neemt Blogger over
Google heeft het belang van Weblogs ingeschat door Blogger over te nemen. Blogger is een van de grootste plaatsen waar mensen hun Weblog kunnen bijhouden met meer dan een miljoen Weblogs. Er wordt inmiddels al gespeculeerd dat de Weblogs een eigen "Tab" krijgen op de homepage van Google, net zoals Google news en Google groups. De Blogger functie die in de Google Toolbar 2.0 verscheen is daar ook een voorzet van.

De Weblog pagina Zoekmachine
De zoekmachine op de Google weblogs pagina biedt toegang tot diverse Webloggerelateerde zoekfuncties van Google. Zo wordt er gepoogd een voorzet te nemen op de nieuwe "Blogs tab" van Google door binnen een aantal grote Weblog sites te kunnen zoeken. De functie is niet perfect, aux contraire, maar toont misschien wel een beetje wat we kunnen gaan verwachten. Wordt vervolgd...!

[naar de Google-weblogs pagina]

Meer startpagina's in het beheer van Jeroen.com:

Speciale Zoekmachine Startpagina's:

Kopieeren zonder toestemming vooraf is niet toegestaan, linken natuurlijk wel.
(Plaats een link, mail even en dan krijg je een link terug :-)