Aanmelden Yahoo

Aanmelden bij Yahoo is een verhaal apart. Yahoo heeft namelijk twee onderdelen: de Yahoo zoekmachine en de Yahoo directory. Aanmelden voor de zoekmachine is geen probleem en je gaat gewoon hetzelfde te werk als bij het aanmelden bij Google. Aanmelden voor de directory is echter een heel ander verhaal!

Tot het jaar 2000 werden alle sites gratis door een redactie van de Yahoo directory bekeken en veelal geplaatst. Vanaf dat moment moet er echter een niet zo heel bescheiden bedrag van ruim 300 dollar betaald worden. Deze regel geldt echter niet voor alle sites: niet-commerciele sites worden wel gratis geplaatst!

Waar kijkt Yahoo naar?

Zoals gezegd hanteert Yahoo twee soorten vermeldingen: De gratis en de betaalde vermelding. In beide gevallen geeft Yahoo geen enkele garantie dat een site wordt toegevoegd. Het kan dus gerust zijn dat je betaalt en dat je tocch niet wordt opgenomen.

Naar boven

Hoe lang duurt het aanmelden bij de Yahoo directory?

Uiteraard maakt Yahoo onderscheid tussen betaalde en gratis aanmeldingen. Betaalde aanmeldingen worden over het algemeen binnen een aantal dagen beoordeeld terwijl het heel normaal is dat ze er bij de gratis vermeldingen meer dan drie maanden over doen voordat de sites bekeken worden.

En nogmaals: Yahoo geeft geen enkele garantie dat een site wordt toegevoegd.

Naar boven

Yahoo 'versus' DMOZ

DMOZ was een tegenreactie op de Yahoo directory. Vandaar ook de oorspronkelijke naam van DMOZ: Newhoo. Deze naam heeft uiteindelijk maar heel kort stand gehouden en werd snel vervangen voor DMOZ ofwel Open Directory Project. Het grote verschil tussen Yahoo en DMOZ zit in het feit dat Yahoo een betaalde redactie gebruikt voor het toevoegen en beoordelen van sites en DMOZ werkt met duizenden vrijwilligers. De slogan van DMOZ is dan ook "humans do it better"...

Zie ook:

Naar boven

Invloed op de zoekmachines van de vermelding in Yahoo

Over de werkelijke invloed van het aanmelden bij Yahoo directory wordt heel wat afgediscussierd. Het is in ieder geval duidelijk dat vermelding in Yahoo absoluut niet het effect heeft dat vermelding in DMOZ wel heeft. Dit heeft er mee te maken dat de links in DMOZ door 1000-den sites worden overgenomen en een link op Yahoo slechts een maal voor komt om het net.

Ook wordt er gediscussierd over het doorgeven van Pagerank door Yahoo aan toegevoegde sites. De invloed hiervan wordt ook als relatief klein beschouwd.

Voor wie is vermelding dan wel interessant? Nou, dat is met name voor nieuwe sites met een relatief lage waardering. Die hebben namelijk extra profijt van de Pagerank die door Yahoo wordt doorgegeven. Ook geldt voor de internationale categorieen dat er relatief veel traffic naar de vermelde sites gaat. De Yahoo Directory heeft overduidelijk meer echte bezoekers dan de DMOZ directory.

Naar boven

Help, ik sta niet in Yahoo!!

Ook voor Yahoo geldt: geduld, geduld, geduld. De redacteuren van Yahoo hebben een enorme achterstand in het toevoegen van sites en over het algemeen duurt het ruim drie maanden voordat ze er naar kunnen gaan kijken.

En dan nog: de kans dat je gratis toegevoegd wordt is zeer minimaal. Tot nu toe heb ik het slechts een keer mee mogen maken en dat ging om een internationale site in de goede doelen sector. Als je de logfiles enigszins in de gaten houdt merk je vanzelf wanneer je opgenomen bent in Yahoo. Er komt dan meteen vrij veel bezoek van de "nieuwe sites" pagina op Yahoo.

Maar nogmaals, ga van niet al te veel uit, de kans op gratis toevoeging is echt zeer minimaal.

Heel veel succes bij het aanmelden bij Yahoo!

Naar boven

Meer over het aanmelden bij zoekmachines lezen:


Kopieeren zonder toestemming vooraf is niet toegestaan, linken natuurlijk wel.
(Plaats een link, mail even en dan krijg je een link terug :-)