Archieven

Volgend Archief


27 Okt - 02 Nov 2014
26 Mei - 01 Jun 2014

Laatste Reacties

Classics

Toegevoegd aan Google News
Google virus treft lage landen
Gmail 1 april grap?
Britney Spears naakt?

Stuff

Powered by Pivot  
XML: RSS feed 

Over de Google weblog:

Dagelijks Google nieuws, bloopers, parodieën en updates verzorgd door Jeroen van de Wiel, de beheerder van de Google.startpagina.nl.

Links

Google
Aanmelden Google
Zoekmachines

Posts per onderwerp:

Google
Zoekmachines
Zoekmachine marketing
MSN
Ilse
Yahoo
Marktplaats
Googlebombs
Gmail
Google Earth
Google Maps
Google logo's
Bush
Spam

+ 0 - 0 | § 'Google News zorgt voor daling aandeel United Airlines'

De grootste luchtvaartmaatschappij van de wereld, United Airlines, verliest plots ruim 75% van haar beurswaarde. Dit gebeurde nadat er een oud nieuwsbericht opdook waarin stond dat het bedrijf aan de rand van het faillissement zou staan. Dit nieuwsbericht verscheen vervolgens op Google News. Pas nadat United Airlines verklaarde dat het om een oud nieuwsbericht ging trok de koers weer aan.

(Lees verder...!)

+ 0 - 0 | § Google Health mogelijk in 10 Nederlandse ziekenhuizen

Tien Nederlandse ziekenhuizen hebben besloten dat ze het Elektronisch PatiŽnten Dossier (EPD), willen vervangen door de software van bijvoorbeeld Google. De ziekenhuizen geven aan zeer onder de indruk te zijn van de dienst Google Health.

(Lees verder...!)

+ 0 - 0 | § Google wil satelliet Internet in ontwikkelingslanden

Internetgigant Google helpt mee om een netwerk van 16 satellieten te bouwen om goedkoop Internet te verzorgen in ontwikkelingslanden. Naast Google investeren ook Liberty Global en zakenbank HSBC in O3b networks, het bedrijf achter de plannen. Volgens de Financial Times stoppen de drie bedrijven gezamenlijk 20 miljoen dollar in het project wat in totaal een slordige 750 miljoen dollar gaat kosten.

(Lees verder...!)

+ 0 - 0 | § EU ontevreden over besluit privacy Google

De Europese Commissie is nog niet helemaal tevreden over het privacy besluit dat Google afgelopen week nam. Google besloot op aandringen van de Europese Commissie de bewaartermijn van zoekopdrachten te verlagen van 18 naar 9 maanden.

(Lees verder...!)

+ 0 - 0 | § Large Hadron Collider logo

Large Hadron ColliderWow, Google heeft echt een schitterend logo gemaakt tere ere van de test met de Large Hadron Collider. De deeltjes versneller zal vandaag in Geneve voor het eerst opgestart worden.

(Lees verder...!)

+ 0 - 0 | § Sergey Brin & Larry Page 3e meest machtige mensen op aarde, na Vladimir Putin

Sergey Brin & Larry PageGoogle oprichters Sergey Brin & Larry Page zijn door Vanity Fair samen met Google CEO Eric Schmidt verkozen tot de nummer 3 machtigste mensen op aarde. Vladimir Putin kwam nieuw op nummer 1 binnen in de Vanity Fair top 100.

(Lees verder...!)

+ 0 - 0 | § Google lanceert satelliet

skynet terminatorBerichtten we gisteren nog dat Google onder water gaat, hebben we vandaag het bericht dat Google zelf de ruimte in gaat. Google gaat exclusief een satelliet lanceren om nieuwe beelden van de aarde te krijgen. De satelliet droeg het logo van Google, quite a view!

(Lees verder...!)

+ 0 - 0 | § Jeroen.com dit weekend 2 keer in NOS journaal ter ere van 10 jaar Google

10 jaar google in het nos journaalAfgelopen weekend werd er in het NOS journaal uitgebreid aandacht besteed aan het 10 jarige bestaan van Google. Bij de beelden die in het journaal getoond werden kwam Jeroen.com maar liefst twee keer in beeld, evenals een van mijn startpagina's.

(Lees verder...!)

+ 0 - 0 | § Google Privacy: ip gegevens gebruikers korter bewaard

Google privacy statementGoogle gaat haar bewaartermijn van IP-adressen halveren. Dit heeft de zoekgigant besloten na de druk van de Europese wetgevers. Op Googleís officiŽle blog schrijft Peter Fleischer, Google privacy adviseur, dat opgeslagen IP-adressen na negen maanden anoniem zullen worden. In het verleden hield Google altijd een dubbele periode in acht.

(Lees verder...!)

+ 0 - 0 | § Top 10 Google Chrome tips

Logo Google Chrome Hierbij de top 10 niet zo voor de hand liggende Google Chrome tips. Google Chrome werd vorige week dinsdag gelanceerd als de nieuwe browser van Google.

(Lees verder...!)

+ 0 - 0 | § Kritieke lekken Google Chrome gedicht

Logo Google Chrome Internetgigant Google heeft afgelopen weekend een update beschikbaar gesteld die twee kritieke lekken en enkele schoonheidsfoutjes moet dichten in de nieuwe Chrome browser. Gisteren lichtte Google de inhoud van de update toe op haar blog die gewijd is aan updates en nieuwe software voor de browser.

(Lees verder...!)

+ 0 - 0 | § Google onderwater

Google Water Logo Door een patentaanvraag onthult Google haar plannen om datacentra in zee te bouwen. Bijzonder hierbij zijn de moeilijke koeling- en energievraagstukken.

(Lees verder...!)

+ 0 - 0 | § Meer oude kranten in Google News

Google News Logo In navolging van The New York Times en The Washington Post gaat Google nu met meerdere dagbladen samenwerken om krantenberichten uit het verre verleden online te plaatsen. Google begon twee jaar geleden met het inscannen van de kranten.

(Lees verder...!)

+ 0 - 0 | § Google Gmail vernieuwt voor IE 6

Google Gmail Logo Google heeft besloten om een nieuwe versie van haar mailprogramma Gmail uit te brengen voor het inmiddels al verouderde IE 6. Hoewel IE 7 al geruime tijd op de markt is gebruiken nog veel gebruikers IE 6.

(Lees verder...!)

+ 0 - 0 | § Indexeren van bankrekeningen door Google Chrome

Logo Google Chrome Het is al bekend dat de nieuwe browser van Google, Chrome, veel indexeert. Het feit dat het ook HTTPS beschermde informatie van financiŽle websites indexeert is wellicht iets meer verontrustend.

(Lees verder...!)

+ 0 - 0 | § Adverteerders tegen samenwerking Yahoo! en Google

Yahoogle Er wordt verzet gevoerd door de Association of National Advertisers tegen het samenwerkingsverband tussen Yahoo! en Google bij de verkoop van online reclame. De Association of National Advertisers is een van de grootste Amerikaanse brancheorganisaties van adverteerders.

(Lees verder...!)