Archieven


20 Mei - 26 Mei 2019
27 Okt - 02 Nov 2014
26 Mei - 01 Jun 2014

Laatste Reacties

Classics

Toegevoegd aan Google News
Google virus treft lage landen
Gmail 1 april grap?
Britney Spears naakt?

Stuff

Powered by Pivot  
XML: RSS feed 

Over de Google weblog:

Dagelijks Google nieuws, bloopers, parodieën en updates verzorgd door Jeroen van de Wiel, de beheerder van de Google.startpagina.nl.

Links

Google
Aanmelden Google
Zoekmachines

Posts per onderwerp:

Google
Zoekmachines
Zoekmachine marketing
MSN
Ilse
Yahoo
Marktplaats
Googlebombs
Gmail
Google Earth
Google Maps
Google logo's
Bush
Spam

+ 0 - 0 | § Google Doodle vandaag: Jonas Salk

photo jonas salkGoogle eert vandaag Jonas Edward Salk met een speciaal logo. Jonas Salk was een Amerikaanse medisch onderzoeker en leefde van 28 oktober 1914 tot 23 juni 1995 Hij was verantwoordelijk voor de ontdekking van het eerste succesvolle polio vaccine.

(Lees verder...!)

+ 0 - 0 | § Oproep voor deelnemers Search Expertgroep Shopping2020

Ik zoek voor de search expertgroep van shopping2020 mensen die graag mee willen denken en mee willen werken aan een stuk visie op zoekmachines in 2020 en hoe via search e-commerce ondersteund kan worden.

(Lees verder...!)

+ 0 - 0 | § Google car: de zelf rijdende auto zonder stuur

google zelf rijdende autoGoogle heeft een zelf rijdende auto gelanceerd zonder stuur. De auto is onderdeel van een proefproject waarmee Google al een tijd actief is om verkeersproblemen in Californie op te lossen.

(Lees verder...!)

+ 0 - 0 | § Versleuteling bezoek voor Google vindbaarheid?

Om het moeilijker te maken bezoekers van websites te bespioneren wil Google websites aanmoedigen om het verkeer op hun site te versleutelen. Sites die dit doen hebben dan een voordeel in de vindbaarheid van de site.

(Lees verder...!)

+ 0 - 0 | § Heropening Google Weblog

Na een pauze van twee jaar is de blog back in business! Niet alleen de blog, ook de site, de vacatures, het woordenboek en andere delen zullen opgefrist een stevig bijgewerkt worden.

(Lees verder...!)

+ 0 - 0 | § Hoe de muziekindustrie Google sloopt

google stop sopaNaast het offline halen van Megaupload, het er doorheen duwen van censurerende wetgeving waar China en Iran trots op zouden zijn, SOPA en ACTA, is de muziekindustrie nu ook steeds actiever bezig met het slopen van de zoekresultaten van de zoekmachines. Google wordt meer en meer gecensureerd onder juridische dwang van de muziekindustrie.

(Lees verder...!)

+ 0 - 0 | § Heropening Google China?

De zoekmachine Google lijkt met haar activiteiten weer terug te gaan naar China. Google vertrok in 2010 uit China na een confrontatie over censuur. Ook zou er door Chinese overheidsinstanties een grote hack zijn uitgevoerd in Google Gmail.

(Lees verder...!)

+ 0 - 0 | § ROFL: Google dient Apple vertaal App in met MEGA spelfout... Google Transalte

google translateGoogle heeft in de Apple App store een vertaal App ingediend met enorme spelfout in de naam van de App: Google Transalte. Uiteraard wordt "Translate" bedoeld, maar voor de echte taalpuristen is dit werkelijk een doodzonde. Nu zal de app zich niet richten op taalpuristen, maar slordig is het wel.

(Lees verder...!)

+ 0 - 0 | § Google Maps: The Shire 2 Mordor? Use Caution! One does not simply walk into Mordor...

google mordorDeze Google Easter Egg verdient gewoon een lange titel... Je moet er een beetje moeite voor doen, maar wie in Google Maps een route zoekt om te voet van "The Shire" naar "Mordor" te gaan krijgt een beroemde waarschuwing uit The Lord of the Rings: Use Caution! One does not simply walk into Mordor...

(Lees verder...!)

+ 0 - 0 | § Google verlengt samenwerking Mozilla "Firefox"

Google_FirefoxGoogle heeft haar contract met Mozilla toch verlengd. Mozilla zal Google als standaard zoekmachine blijven gebruiken in het opstart scherm en de zoekbalk. Het leek er langere tijd op dat een einde zou komen aan de jarenlange samenwerking tussen de browser en Google. Mozilla kondigde vandaag aan echter tot een overeenkomst met Google te zijn gekomen.

(Lees verder...!)

+ 0 - 0 | § Google "Let it Snow"... Laat Google Sneeuwen...

Google sneeuwGoogle heeft een nieuwe "easter egg" verstopt in haar zoekmachine. Wanneer je zoekt naar "let it snow" dan gaat het ook daadwerkelijk sneeuwen op je scherm.

(Lees verder...!)

+ 0 - 0 | § Google viert 84e verjaardag Robert Noyce (Intel)

Robert Noyce google logoGoogle viert vandaag de 84e verjaardag van Robert Noyce, de markante oprichter van Intel. Hij richtte in 1957 Fairchild Semiconductor op en in 1968 Intel.

(Lees verder...!)

+ 0 - 0 | § Google viert 125ste verjaardag Diego Rivera

diego rivera 2011 googleGoogle viert vandaag de 125ste verjaardag van Diego Rivera met een speciaal logo. Diego Rivera was een Mexicaanse kunstenaar die wereldberoemd werd met zijn gigantische muurschilderingen.

(Lees verder...!)

+ 0 - 0 | § Google Happy Anniversary... een 419 Scam

Deze week werd ik wederom gemaild met de vraag of dit echt was. Een "Google Happy Anniversary" bericht waarin een groot cadeau beloofd wordt. Deze keer maar liefst 840,000.00 Engelse pond. Maar is dit echt?

(Lees verder...!)

+ 0 - 0 | § Boete EU aan Google kan oplopen tot 3 miljard USD

google EU aanklachtDe boete die de EU aan Google kan opleggen wegens machtsmisbruik kan oplopen tot 3 miljard dollar, oftewel 10% van de omzet van het bedrijf. Vandaag werd bekend dat de Europese Commissie een zaak voorbereidt op Google met een aanklacht van maar liefst 400 pagina's.

(Lees verder...!)

+ 0 - 0 | § Aanklacht machtsmisbruik EU aan Google: 400 pagina's

google EU aanklachtDe aanklacht van machtsmisbruik van de Europese Commissie aan Google is maar liefst 400 pagina's dik geworden. Dat meldt the Financial Times op basis van anonieme bronnen. Er wordt verwacht dat de EU met een zogenaamde "statement of objections" (SO) komt met een bloemlezing aan klachten over machtsmisbruik door Google.

(Lees verder...!)

+ 0 - 0 | § Praten tegen je computer; en Google luistert direct!

Google spoken SearchMet de smartphone is het inmiddels mogelijk om door te praten een zoekopdracht in Google te doen. Google heeft deze toepassing nu echter ook mogelijk gemaakt door spraak aan de desktop computer toe te voegen. Praat dus tegen je computer en Google geeft een antwoord in de vorm van een snel zoekresultaat. Daarnaast werden "Instant Pages" en "Google Picture Search" gelanceerd.

(Lees verder...!)

+ 0 - 0 | § Vandaag betalingssysteem "Google Wallet"?

Google WalletGoogle gaat naar verluid vandaag een nieuw mobiel betalingssysteem aankondigen. Gebruikers van een Google Android telefoon kunnen dan bij een aantal winkels met hun telefoon gaan betalen. Dit nieuws lekte uit via een interne memo van The Container Store.

(Lees verder...!)

+ 0 - 0 | § Google investeert $55 miljoen in windmolens

google windmolensGoogle gaat een groot bedrag investeren in een windmolenpark in de Mojave Desert. Ze hoopt daarmee frisse wind te pompen in de kwakkelende windenergie branche van CaliforniŽ.

(Lees verder...!)

+ 0 - 0 | § 120ste verjaardag Agatha Christie!

Agatha ChristieGoogle eert vandaag de 120ste verjaardag van de Britse spannende verhalen schrijfster Agatha Christie met een logo dat zo maar afkomstig zou kunnen zijn uit een van haar misdaadromans.

(Lees verder...!)