Woordenboek zoekmachines (Zoekmachine)

Woordenboek zoekmachines zijn zoekmachines die zich specialiseren op het vinden van uitleg bij woorden. De bekendste specifieke woordenboek zoekmachine is Google Glossary. Daarnaast zijn er een groot aantal online woordenboeken zoals Wikipedia en Encyclopedia Britannica.

Een overzicht van woordenboek zoekmachines:Online Woordenboeken:


Dit lijstje is niet compleet en bevat enkel de grootste namen.

Woordenboek zoekmachines en Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie is voor de meeste woordenboek zoekmachines niet mogelijk. Voor Google Glossary kan dit echter wel. Om in Google Glossary te geraken dient een site minimaal een woordenlijst te bevatten met per woord een korte uitleg. We signaleren dat met name alfabetische woordenlijsten (zoals op deze site, zie alfabet bovenaan deze pagina) het beste toegevoegd worden. Zorg dat er dan ook een korte uitleg bijstaat (zoals achter de link "toon korte uitleg" op de alfabetische pagina's). Verder adviseren we de term "woordenlijst" in de Title tags van de pagina's terug te laten komen.

Met een site toegevoegd worden aan Google Glossary valt onder Universal Search en is in onze ogen onderdeel van de totale vindbaarheid van een site.

Gerelateerde woorden

Thema & categorieën