Track (Zoekmachine)

Track is een Nederlandse zoekmachine die in 1997 gelanceerd wordt door Toine Verheul. Hij wist Wegener te interesseren en mocht met een team van 5 man de zoekmachine ontwikkelen. Doel was om binnen een half jaar de meest gebruikte zoekmachine van Nederland te worden.

Track maakte vanaf de lancering gebruik van de database met sites van de Dutch Home Page (DHP). De Dutch Home Page was op dat moment de meest uitgebreide index van Nederlandse sites met meer dan 11.000 vermeldingen.

Bij de lancering werden verder het kaartenmateriaal van Suurland-Falkland en de snelheidsmeting van IVIS geintegreerd. De snelheid van een site was toen nog van belang aangezien veel sites erg traag waren, evenals de internet verbindingen. Track wilde deze informatie aan de gebruiker tonen zodat deze kon kiezen of hij wel of niet een site wilde openen.

De kaarten werden bij een opgevraagd adres getoond met daarop hoe je daar kon komen. Daarmee had Track een verre voorloper van "Google Maps" te pakken.

In 2000 houdt track op te bestaan als enkel en alleen webportal en wordt track geherpositioneerd als zoekmachine. Ook kom er een een "track" dochter: WapTrack.

Ook zijn inmidddels van Track gemaakt voor speciale doelgroepen. Zo zijn er:

JobTrack.nl
AutoTrack.nl


Track is nog steeds eigendom van Wegener en draait nu op de technologie van Kobala. In plaats van de Dutch Home Page wordt nu de index van DMOZ gebruikt.

Gerelateerde woorden

Meer over Track (externe links)

Thema & categorieën