SPAM (Internet Algemeen)

SPAM zijn ongewenste e-mailberichten die worden verstuurd. Het eerste spambericht stamt uit het jaar 1978. In 1978 was het versturen van SPAM een klein vergrijp maar tegenwoordig kom je niet zomaar meer weg met het versturen van SPAM. In 2008 werd de Amerikaan Eddie Davidson veroordeeld tot 21 maanden celstraf voor het versturen van SPAM.

Tegenwoordig worden er ruim 100 miljard spamberichten per dag verstuurd over het Internet. Dit is ruim 80 procent van alle e-mailberichten die per dag worden verstuurd. De meeste spamberichten komen echter niet aan, omdat deze verstrikt raken in spamfilters die Internetproviders in het leven hebben geroepen om de ongewenste post te bestrijden.

Geschiedenis van de SPAM


De Amerikaan Joel Furr, een beheerder van Usenet, bedacht de naam voor de ongevraagde post. Hij kwam op het idee door een sketch uit het Britse televisieprogramma Monty Python, waarin een vol restaurant, aangemoedigd door een groep Vikingen, hard 'SPAM, SPAM, SPAM' riepen. Hierin bleek SPAM een ingredit van elk item op de menukaart. Top het jaar 1994 werd de SPAM nog met overwegend goede bedoelingen verzonden, maar daar kwam in dat jaar verandering in toen twee juristen, gespecialiseerd in immigratie, maarliefst 6.000 nieuwsgroepen op het Usenet met SPAM bombardeerden.

In 2008 zal er door de Verenigde Staten ruim 42 miljard dollar uitgegeven worden aan de bestrijding van SPAM en de gevolgen ervan. Dit is ruim 7 miljard meer dan in het jaar 2007.

Gerelateerde woorden

Thema & categorieën