Quotes (Zoekmachine)

Met "quotes" worden op het Internet aanhalingstekens bedoeld. De term quote is een Engels woord en betekent vertaald naar het Nederlands eveneens citaat.

Wanneer je in een zoekmachine met twee woorden tussen quotes zoekt dan betekent dat dat je naar exact die combinatie zoekt.

Bijvoorbeeld de zoekopdrachten:


"zoekmachine marketing":
betekent dat de combinatie ergens op een pagina exact naast elkaar staat.

zoekmachine marketing:
betekent dat het woord zoekmachine en het woord marketing ergens op een pagina willekeurig van elkaar staan.

Quotes zijn dus erg handig als je meer exact wilt zoeken. Verder zijn quotes ook handig wanneer je op zoek bent naar een persoon. Je zult merken dat je dan veel betere resultaten krijgt.

Quotes om gekopieerde content op te sporen


Quotes kun je ook gebruiken om gekopieerde content op te sporen. Periodiek loop ik Google af om te kijken of mensen artikelen van Jeroen.com hebben gekopieerd. Dit doe ik door een zin van een artikel te pakken en tussen quotes te plaatsen. Als ik bijvoorbeeld "Google heeft het afgelopen jaar steeds meer aan populariteit gewonnen bij de zoekers" als zoekopdracht invoer dan blijkt dat er 5 sites zijn die het artikel over zoekmachines (deels) hebben overgenomen.

Op Chilling Effects zie je juridische verzoeken gericht aan Google om teksten uit de index te verwijderen. Uit deze verzoeken blijkt dat advocaten geregeld van deze methode gebruik maken om aan te tonen dat een site informatie gekopieerd heeft en er sprake is van inbreuk op Copyrights.

Thema & categorieën