Pagerank 4 (Google)

Pagerank 4 is een rapportcijfer voor een nog steeds relatief lage ranking voor een site. De site staat vaak redelijk goed in Google, maar ranking op zeer populairere woorden is nog steeds erg moeilijk. Vaak hebben Pagerank 4 sites 30 tot 60 inlinks en zijn over het algemeen al wat langer online. Deze sites hebben typisch nog steeds relatief weinig bezoekers, vaak tussen de 50 tot 100 unieke bezoekers per dag.

Pagerank is een rapportcijfer van 0 tot 10 op basis van link popularity. Heel kort door de bocht: hoe meer links naar een site hoe hoger het rapportcijfer.

Zoekmachine Optimalisatie en Pagerank 4


Zoekmachine Optimalisatie is bij Pagerank 4 in veel gevallen goed mogelijk op de wat makkelijkere en dubbele woorden. We redeneren dat Pagerank 4 vaak al wel voldoende is, maar dat voor een goede optimalisatie Pagerank 5 een doel moet zijn. Deze sites dienen dus zo snel mogelijk door het opbouwen van link popularity op Pagerank 5 te worden gebracht om goede zoekmachine optimalisatie mogelijk te maken.

Of Pagerank 4 voldoende is hangt af van de concurrentie. Als het een klein onderwerp is waarbij de concurrentie ook een pagerank 4 heeft dan kan het voldoende zijn.

Gerelateerde woorden

Thema & categorieën