OsCommerce (Webdevelopment)

osCommerce staat voor "Open Source Commerce" en is een gratis Open Source Online Shopping Card en E-Commerce systeem. Iedereen kan op redelijk eenvoudige wijze zijn eigen webwinkel beginnen en onderhouden.

In Nederland is het systeem inmiddels erg populair. Naar schatting zijn er meer dan 2000 Nederlandse webwinkels die op osCommerce draaien.

Software?


osCommerce kun je zo "uit de doos" installeren en vraagt relatief weinig technische kennis. osCommerce maakt gebruik van de veelgebruikt taal PHP, de populaire Apache webserver en de MySQL database server. De moeilijkste onderdelen zijn het correct opzetten van de verzendkosten en de module voor het betalen met een credit card.

osCommerce zoekmachine optimalisatie?


osCommerce bevat van zichzelf al een zeer goede opzet voor de zoekmachines. De site heeft een zeer gunstige navigatiestructuur en bevat in principe de belangrijkste elementen voor een fatsoenlijke ranking in Google. Je kunt er dus al mee aan de slag, maar bent er nog niet.

Het is echter nog zeker niet compleet! Voor zoekmachine optimalisatie is het nodig eerst een aantal problemen op te lossen. Let daarbij op:

Het verwijderen van de redirect wanneer je osCommerce direct op je begingpagina wilt laten draaien. Deze redirect is ongunstig voor GoogleZorg voor een correct gebruik van cookies en gebruik de "search engine friendly" optie van osCommerce


Daarnaast ontbreken er nog een aantal zwaardere zoekmachine optimalisatie mogelijkheden in met name de navigatie structuur.

Gerelateerde woorden

Thema & categorieën