Off-site optimalisatie (Zoekmachine optimalisatie)

Definitie off-site optimalisatie


Off-site optimalisatie staat voor optimalisatie van een website waarbij er van buiten af geoptimaliseerd wordt. Dit betekent dat de website zelf niet aangepast wordt.


Het doel van off-site optimalisatie


Het doel van off-site optimalisatie is het verhogen van een website of webpagina in de resultaten van een zoekmachine. Vaak heeft off-site optimalisatie direct te maken met de link populariteit van de betreffende website waarvoor geoptimaliseerd wordt.


Voorbeelden van off-site optimalisatie


Link building is een voorbeeld van off-site optimalisatie. In deze stap ga je links aanvragen bij andere relevante websites. Daarnaast kun je betaalde links laten plaatsen in zoekmachines, directory's of websites.

Er zijn ook speciale websites toegespits op bepaalde branches, zoals startpagina's, waar je een link naar uw website kunt laten plaatsen. In sommige gevallen is het vereist dat er een backlink wordt geplaatst naar de betreffende website om opgenomen te kunnen worden op hun website of startpagina.

Tegenwoordig komen sociale netwerken steeds meer in trek en worden ook deze websites gebruikt om links te plaatsen of links te delen.

Indien deze methoden worden toegepast, kan de ranking van je website verhoogd worden, aangezien de belangrijkheid van je website wordt afgemeten aan het aantal inbound links ofwel inkomende links van andere websites. Van belang is dat de links die naar uw website worden gelegd, gerelateerd zijn aan de inhoud van uw website.

Zoals de term off-site optimalisatie suggereert, bestaat er ook een tegenhanger, namelijk on-site optimalisatie. Voor een goede strategie dienen deze beide methoden gecombineerd te worden.

Gerelateerde woorden

Thema & categorieën