Monopoly City Streets (Marketing en Internetmarketing)

Monopoly City Streets is het online 3D spel gebaseerd op het het bekende bordspel Monopoly. Het  spel wordt gespeeld op de kaarten van Google Maps. Doel van het spel is hetzelfde als bij het bordspel; Zo snel mogelijk rijk worden en zorgen dat je tegenspelers failliet gaan. Het spel is te spelen van 09-09-09 tot 30-01-10. De 10 beste Nederlanders zullen een prijzenpakket ontvangen aan het einde van deze periode.

Je start het spel met 3 miljoen Monopoly Dollars. hiermee kun je straten kopen waarin je vervolgens gebouwen kunt plaatsen. Gedurende het spel krijg je kanskaarten aangeboden die je meteen of op een later moment kunt gebruiken. Via de kanskaarten kun je speciale gebouwen plaatsen om je straat te beschermen tegen negatieve kanskaarten, je kunt milieuvervuilers plaatsen in andermans straten zodat deze geen huur meer opbrengen, maar je kunt ook geldbedragen krijgen of kwijtraken.

Door de vele aanmeldingen op de eerste dagen van het spel, hadden de servers het erg lastig. om de vele aanmeldingen te verwerken. Het spel werd erg traag en de volgende melding werd weergegeven:

" Eh... Onze servers werken niet. We proberen erachter te komen of het gebouw waar ze in staan misschien is gesloopt".

Op donderdag 17 september, om 16.00 uur Nederlandse tijd, wordt het spel offline gehaald. Het spel wordt gereset om iedereen een eerlijke kans te geven op de 'grote straten'. Daarnaast worden 'cheaters' aangepakt. Nu kon je nog verschillende accounts aanmaken. Monopoly City Streets beloofde op de weblog hier iets aan te doen.

Gerelateerde woorden

Meer over Monopoly City Streets (externe links)

Thema & categorieën