Microsoft Office Live Workspace (Internet Algemeen)

Microsoft Office Live Workspace is het online office pakket van Microsoft. Een andere naam voor het pakket is Microsoft Office online. Het pakket moet de concurrentie aangaan met onder andere Google Apps, het office pakket van Google.


Rechtstreeks online opslaan


Een van de kenmerken van het pakket is dat je files vanuit bijvoorbeeld Word of Excel rechtstreeks online kunt opslaan. Het maakt ook niet meer uit waar je bent, in een cafe, in de trein, thuis of op je werk, je kunt altijd bij de bestanden. De aangeboden schrijfruimte is bij de lancering echter nog beperkt. Microsoft biedt slechts 500 mb aan terwijl Google op dat moment met Gmail maar liefst 6,5 gigabyte aanbiedt.


Online documenten delen en samenwerken


Een van de kenmerken van Microsoft Office Live Workspace is dat men met meerdere mensen tegelijk via het Internet aan een document kan werken en het kan delen. Als eigenaar van een document kun je precies aangeven wie er toegang toe hebben en welke acties ze uit mogen voeren. Een document kan met in totaal maximaal 100 mensen worden gedeeld.


Gratis


Het pakket zal net zoals Google Apps vooralsnog gratis zijn. In de toekomst zal Microsoft de kosten van Microsoft Office Live Workspace terug willen verdienen door het vertonen van advertenties.

Gerelateerde woorden

Meer over Microsoft Office Live Workspace (externe links)

Thema & categorieën