Media Plaza (Internet Algemeen)

Media Plaza was een kenniscentrum in de Utrechtse Jaarbeurs gericht op de electronische snelweg met als doel innovatie in Nederland te stimuleren.

Media Plaza organiseerde diverse innovatieve programma's, zoals seminars, congressen, workshops, masterclasses en ronde tafel bijeenkomsten. Daarvoor beschikte Media Plaza over een groot aantal futuristisch ingerichte ruimtes van verschillende formaten tot wel 200 personen.

Opening Media Plaza


Stichting Media Plaza is op woensdag 21 mei 1997 geopend door Minister Van Economische Zaken Hans Wijers met steun van het ministerie van economische zaken en het bedrijfsleven. De eerste directeur was Vincent Everts.

De eerste begroting bedroeg 25 miljoen gulden en was goed om 3 jaar te kunnen draaien. 90 procent zou betaald moeten worden door het bedrijfsleven. Economische Zaken schonk een subsidie van ruim 2 miljoen gulden. Er werd voor 30 personen werkgelegenheid geschapen.

De Founding partners waren onder meer:

Jaarbeurs Utrecht
ING Groep
PTT Telecom
Ministerie van Economische ZakenSenior Participanten:

Cap Gemini
Getronics
Novell
Philips
TNO
Telfort
ToshibaBij de lancering was er een futuristische inrichting die voor een gedeelte (de lounge) was gemaakt door Jan des Bouvrie.

Op 5 december 2011 gaat Media Plaza op in het zalencentrum van de jaarbeurs. Leaders Against Routine neemt het gedeelte van innovatie over en gebruikt een nieuwe naam om verwarring met de oude activiteiten te voorkomen.


Adres Media Plaza


Media Plaza is als zalencentrum gemakkelijk te vinden en is gevestigd in het jaarbeursgebouw van Utrecht. De volledige gegevens:

Media Plaza (tegenwoordig zalen):
Jaarbeurs Hal 6
Croeselaan 6
3521 CA Utrecht
(030) 295 5881


Leaders Against Routine:
Tel: (030) 291 41 11Evenementen Media Plaza:


Speld in Hooiberg


Speld in Hooiberg was het jaarlijkse congres dat sinds 2005 door Media Plaza werd georganiseerd voor de zoekmachine marketing branche.

Search Engine Marketing Award


De Search Engine Marketing Award werd sinds 2005 jaarlijks uitgereikt tijdens het Speld in Hooiberg congres dat werd gehouden in Media plaza.

Marketing3


Marketing3 was het driedaagse congres georganiseerd gericht op de innovatieve marketing branche. Het congres werd sinds 2003 gehouden.

Gerelateerde woorden

Meer over Media Plaza (externe links)

Thema & categorieën