Marc Duijndam (Google)

Marc Duijndam was van 2002 tot mei 2008 directeur van Google Nederland, na in het verleden voor onder anderen Teleworld, TMF en Ilse Media Groep gewerkt te hebben.

Zijn carriere begon met het verkopen van audio teletekst bij Teleworld. Dit deed hij voor NBC Europe en MTV Europe. In 1997 werd hij account Manager Spot bij TMF. Voordat hij uiteindelijk door Google werd benaderd voor Google Benelux, is hij nog bij World Online en Ilse Media Groep actief geweest.

Marc Duijndam is lid van de Interactive Professionals Associatie Nederland (IPAN). Een netwerk van mensen, opgezet in 1998, die werkzaam zijn in de interactieve industrie. Dit netwerk bevat op het moment 400 leden waarmee het de grootste interactieve vereniging van Nederland is.

Samenwerking Google en Marktplaats


In 2004 gaat Google de externe zoekmachine en advertenties op Marktplaats.nl verzorgen. Daarmee wordt Marktplaats de eerste grote partner van Google Nederland en behaalt Marc Duijndam zijn eerste grote succes.


Marc Duijndam wordt in mei 2008 door Pim van der Feltz opgevolgd als directeur van Google Nederland. Hij vervolgt daarna zijn cariere bij Greenhouse Innovation.

Gerelateerde woorden

Meer over Marc Duijndam (externe links)

Thema & categorieën