Long tail keywords (Zoekmachine)

Met de term long tail keywords worden trefwoorden voor een website bedoeld, welke niet het directe doel hebben om op gevonden te worden maar waarop men via zoekresultaten toch binnen kunnen komen. Long tail keywords betreft vaak 4 of meer trefwoorden.

Er zijn enkele trefwoorden waarop vele mensen zoeken en uiteindelijk op een bepaalde website binnen komen. Een long tail keyword levert afzonderlijk minder bezoekers op, maar alle bezoekers gezamenlijk die via verschillende combinaties van die long tail keywords binnen komen, kan alsnog een heleboel of misschien zelfs meer bezoekers opleveren dan trefwoorden waarop men zich richt en waar misschien op geoptimaliseerd is.
Dit komt doordat er minder mensen optimaliseren op niche-markten waardoor deze minder competitief zijn en de kans dat er hoger geranked wordt op long tail keywords dus groter is. De click-through ratio ligt voor long tail keywords hoger dan voor short tail keywords. Amazon.com haalt bijvoorbeeld 57% van alle verkopen uit zoekmachines buiten de populaire trefwoorden om.

Door ook aan long tail keywords aandacht te besteden, kunnen er meer bezoekers via zoekmachines getrokken worden. Hiervoor is het van belang er achter te komen wat de long tail keyword voor een website zijn. Er zijn verschillende tools waar gebruik van gemaakt kan worden, een voorbeeld is Google Analytics om te monitoren hoe (op welke keywords) men binnenkomt.

Gerelateerde woorden

Meer over Long tail keywords (externe links)

Thema & categorieën