Link baiting (Zoekmachine optimalisatie)

Link baiting betekent vrij vertaald het vissen naar of lokken van links naar een eigen website of artikel. Hierbij wordt getracht links naar een website te verkrijgen waarbij dit vrijwillig door de andere partij gebeurt. Het achterliggend idee is het publiceren van artikelen waarnaar andere mensen beginnen te linken, met als gevolg dat het aantal links maar ook de waardering van een website verhoogd wordt. Om deze reden valt link baiting onder link building.

Er zijn verschillende methoden om links in te winnen, die onder link bait vallen:
  • publiceer artikelen omtrent nieuwe ontwikkelingen
  • schrijf humoristische artikelen
  • schrijf recensies over bijvoorbeeld boeken of software
  • verzorg een interview met een vooraanstaand persoon om deze te kunnen publiceren
  • ontwikkel en bied handige webmastertools aan
  • organiseer interessante online wedstrijden

Dit zijn middelen om te zorgen dat artikelen en andere vormen van berichtgevingen opgepikt worden door tweeden en gelezen worden door derden. Uiteraard zijn er meerdere methoden, een pagina met een overzicht van tips of redenen om iets wel of niet te doen, lezen ook makkelijk en kan handig zijn als naslagwerk met als gevolg dat mensen er snel naar zullen linken.

Je kunt ook zelf actief zijn in het opnemen van links naar artikelen op andere websites met als gevolg dat men sneller geneigd is terug te linken wanneer je interessante artikelen publiceert.

Gerelateerde woorden

Thema & categorieën