Larry Page (Google)

Larry Page (Lawrence E. Page) is een van de twee oprichters van de zoekmachine Google. Hij is geboren op 26 maart 1973 in Lansing, Michigan.

Larry Page studeerde in 1995 aan de Stanford University waar hij Sergey Brin leerde kennen.

Pagerank


Larry Page is samen met Sergey Brin de bedenker van Pagerank, een formule waarmee het belang van een pagina kan worden bepaald op basis van links. Volgens Larry Page gaat Pagerank over de ranking van een page, maar het mag natuurlijk geen toeval zijn dat hij de uitvinder is het van bekendste algoritme ter wereld en deze misschien wel gewoon toch een beetje naar zichzelf heeft genoemd.

1 dollar salaris per jaar


Samen met Sergey Brin verdient hij officieel 1 dollar per jaar. Je hoeft geen medelijden te hebben: Men moet niet vergeten dat beide heren al een kapitaal verdienen aan hun aandelen. Naar schatting zou zijn vermogen 18 miljard dollar bedragen waarmee hij volgens Forbes samen met Sergey Brin de 5e rijkste persoon van de Verenigde Staten is. In de beginjaren van Larry Page groeide zijn vermogen procentueeel gezien sneller dan dat van Bill Gates in de beginjaren.

In november 2007 meldt de San Francisco Chronicle dat Larry Page gaat trouwen met Lucy Southworth, een studievriendinnetje van Stanford University.

Gerelateerde woorden

Thema & categorieën

Meer tips